Традиционният събор на левицата отново ще събере десетки хиляди социалисти

...
Традиционният събор на левицата отново ще събере десетки хиляди социалисти
Коментари Харесай

Хиляди социалисти отново се събират на Бузлуджа

Традиционният събор на левицата още веднъж ще събере десетки хиляди социалисти в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа. На 27 юли Българска социалистическа партия ще означи 128 години проведено социалистическо придвижване в България.
В 10.45 часа, ще бъде обещано началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите " Щурчета " и духов оркестър " Виво Монтана ".
Преди това, в 10.30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.
В 11.30 часа на сцената на Историческата поляна ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов отбор.
В 13.30 часа на поляната над хижа " Малка Бузлуджа " ще се организира младежка полемика " Оставам в Българя! Променям своята община! ", в която ще взе участие и ръководителят на левицата Корнелия Нинова.
В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.
По-рано, на 26 юли /петък/, в 14:00 часа, в зала " Възраждане ", община Габрово, ще се организира разширено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия с присъединяване на регионални и общински ръководители на Българска социалистическа партия, кметове и общински съветници.
В 16.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на починалите за свободата.
В 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие годишното колоездачно нанагорнище от Габрово до Шипка за Купа " Бузлуджа 2019 ", а в 18.00 часа ще бъдат оповестени спечелилите. Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141 годишнина от Освобождението на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР