Традиционният новогодишен концерт в София ще премине без заря и

...
Традиционният новогодишен концерт в София ще премине без заря и
Коментари Харесай

Без гърмежи на площада. На новогодишния концерт в София няма да има заря

Традиционният новогодишен концерт в София ще премине без заря и фойерверки. Вместо тях ще има светлинно шоу.

Това заяви заместник-кметът на Столичната община в направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания ” Надежда Бачева , представена от Българска телеграфна агенция.

Новината идва на фона на засилените през последните години апели за по-голям надзор върху използването на пиротехнически средства в новогодишната нощ.

В петък излязоха и резултати от социологическо изследване на " Галъп интернешънъл Болкан ", поръчано от Българска национална телевизия. Според тях повече от половината от пълнолетните българи утвърждават възбраната на пиротехниката в нощта против 1 януари.

На въпроса " Одобрявате или не одобрявате да се забранят фойерверките в новогодишната нощ? " едвам 32.2% от интервюираните дават отговор, че не утвърждават, до момента в който 55.5% поддържат такава възбрана.

Тази година обичайният концерт на площад „ Батенберг “ в София ще стартира на 31 януари от 21.30 ч. и ще продължи до 01.00 ч. след среднощ.

Като причина за анулацията на празничните фойерверки по време на концерта, зам.-кметът Бачева уточни " да не се смущават животните, децата и хората с увреждания ". Тя прикани и присъстващите на събитието също да се въздържат от потреблението им.

От Столичната община оповестиха, че през новогодишната нощ градският превоз ще се движи с удължено работно време, а метрото - без спиране.

Около площад " Княз Александър I " ще има сложена ограда и полицейска лента, като по протежението й ще има засилено полицейско наличие. Посетителите на събитието ще бъдат пропускани през шест контролни пункта, които са обособени по периферията на площада. Малолетни и малолетни лица няма да бъдат допускани на концерта без родител или компаньон.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР