Традиционният антисемитизъм се връща, показва световно проучване, цитирано от Гардиън.

...
Традиционният антисемитизъм се връща, показва световно проучване, цитирано от Гардиън.
Коментари Харесай

Традиционният антисемитизъм се връща

Традиционният антисемитизъм се връща , демонстрира международно изследване, представено от " Гардиън ".

Чувството на неустановеност е необятно публикувано измежду европейските евреи вследствие на няколко аргументи - възраждането на крайната десница, поява на развълнуван антиционистки спор в левия политически набор и коренен ислям.

През предходната година записаните антисемитски произшествия са спаднали с към 9% спрямо 2016 година и съвсем 50% с интервала 2006-2014 година, само че има видимо нарастване на случаите на тормоз и отправяне на обиди , съгласно оповестеното от Център " Кантор " изследване.

В проучването се акцентира възходът на крайната десница в някои европейски страни, който е " съпроводен от лозунги и знаци , които припомнят на 30-те година на XX век " и " ускоряват антиеврейските настроения по друг метод...особено с улични демонстрации ".

Пояснява се, че това може да изясни разликата в равнищата на боязън измежду европейските евреи и действителния брой на случаите.

" Изразяването на класическия обичаен антисемитизъм се завръща и да вземем за пример думата " евреин " се трансформира в ругатня ", акцентира се в проучването, което е от 105 страници.

В отчета се показват резултати от изследване на антисемитизма в Европа, постсъветския район, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Южна Америка и ЮАР. Регистрирани са 327 огромни случая с принуждение, вандализъм и опозоряване през 2017 година спрямо пика от 1 118 през 2019 година и дъното от 78 през 1989 година, когато стартира да се прави това изследване. Установено е, че 30% от офанзивите са ориентирани към хора, 20% към гробища и монументи и 17% към синагоги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР