Традиционните методи на плащане като дебитни и кредитни карти престават

...
Традиционните методи на плащане като дебитни и кредитни карти престават
Коментари Харесай

Водеща платформа за разплащания: Дебитните и кредитните карти престават да бъдат норма

Традиционните способи на заплащане като дебитни и кредитни карти престават да бъдат норма и ставаме очевидци на напредък на различни способи на заплащане, като eCash и цифрови портфейли, които могат да се употребяват от всички и на всички места. Това разясняват от интернационалната платформа за разплащания Paysafe, през чиито системи минават транзакции за над 100 милиарда $ годишно.

Потребителите ще изискват по-голям избор, надеждност и сигурност, безапелационни са от компанията. Според нейния разбор през 2024 година ще забележим не толкоз гражданска война, колкото продължаваща еволюция на най-мащабните трендове от 2023 година
 Не е Sci-Fi: Как AI и виртуалната действителност трансформират заплащанията
Не е Sci-Fi: Как AI и виртуалната действителност трансформират заплащанията

Навлизането им е с голям капацитет за бизнеса, уверени са от Paysafe

Така, да вземем за пример, т.нар вградени заплащания - превръщането им в част от платформата, употребена от клиента за по-добро потребителско преживяване, се чака да са измежду главните цели на финтех фирмите: " Те освен ще продължат да основават нови решения за цифровите портфейли, само че и ще упорстват за по-високо равнище на консолидиране на платежни услуги в обичайните платформи за нефинансови услуги ".

Paysafe разпореждат съществени очаквания и на децентрализираните финанси, като обаче акцентират, че фирмите ще е нужно да се оправят и с новите регулаторни условия.

Именно възходящите провокации по линия на сигурността и регулациите, както и все по-достъпните програмни интерфейси ще спомогнат и за две други значими финтех трендове - т.нар отворено банкиране (обмяна на финансова информация през API) и засилена колаборация сред разнообразни играчи на пазара.
 Ръст с над 60% на заплащанията с електронни пари в България
Ръст с над 60% на заплащанията с електронни пари в България

Това демонстрира справката на Българска народна банка

Всички те се чака да употребяват и от ден на ден и повече решения с изкуствен интелект. Тук става дума за основаване на код, наличие или общуващи с потребителите чат ботове, само че и надалеч освен това: " Изкуственият разсъдък може да помогне за усъвършенстване на платежния поток или бързо да откри най-достъпната или потребна алтернатива за заплащане за съответен консуматор и да му я даде ".

През 2024 година финтех фирмите ще би трябвало да гледат стратегически по тематики като ESG и квантовите калкулации - те дават нови благоприятни условия, само че и слагат нови провокации пред бизнеса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР