Традиционните Дни на поезията Пеньо Пенев“ продължават в Димитровград с

...
Традиционните Дни на поезията Пеньо Пенев“ продължават в Димитровград с
Коментари Харесай

„Точка БГ” в Дните на поезията „Пеньо Пенев“

Традиционните Дни на поезията „ Пеньо Пенев “ не престават в Димитровград с концерт на групата „ Точка БГ ” от 17:30ч. през днешния ден в градската библиотека.

„ Точка БГ “ е българска акустична група, в която вземат участие: Тодор Янкулов, Зорница Попова, Красимир Първанов и Пламен Сивов. Освен музиканти, те са работещи доктор, правист и актьори. Името на групата идва от заглавието на една от най-популярните им песни. Точка БГ е извършват авторски песни на български език. Четиримата имат голям брой независими изяви до този миг, свързани най-вече с фестивалите за авторски песни на бардове и поети с китари. Обединява ги концепцията да извършват дружно личните си авторски песни, като стартират да ги аранжират за четири вокала и три акустични китари.

Димитровградските Дни на поезията „ Пеньо Пенев “ продължат до 12 май в това число.

На 4 май в Дом-музей „ Пеньо Пенев “ е награждаването на отличените възпитаници в състезанието за есе на тематика „ Непознатият Пеньо Пенев “. В Изложбена зала „ Асен Крайшников “ тогава ще бъде открита документалната фотоизложба „ " 100 години Wes Montgomery “, а незабавно по-късно ще стартира концерт на Акустично джазово трио с присъединяване на Дария Боева и Мария Арнаудова.

На 9 и 10 май Димитровград ще е хазаин на Национална научна конференция с интернационално присъединяване на тематика „ Мястото, ролята и смисъла на библиотеките в развиването на обществото “. Организатор е градската библиотека „ Пеньо Пенев “, а мотивът е 70-годишнината й.

Среща-разговор за поета Пеньо Пенев провежда димитровградското читалище „ Култура 2002 “, като локални и гостуващи поети ще четат свои нови произведения. Читалище „ Просвета 1926 “ в с.Крум също се включва в програмата на Пеньовите дни с лиричен рецитал „ Поетът с ватенката “.

На финала на тазгодишните поетични дни общинският Забавно-духов оркестър- Димитровград ще показа концертна стратегия с българска музика, а за учениците е планувано предизвикателство- просветителна игра „ По стихове на Пеньо Пенев “, която ще е в красивия парк, който носи името му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР