Традиционните авиокомпании вероятно са едни от най-силно засегнатите от глобалната

...
Традиционните авиокомпании вероятно са едни от най-силно засегнатите от глобалната
Коментари Харесай

Uber-ът във въздушните превози процъфтява. Планира листване на борсата

Традиционните самолетни компании евентуално са едни от най-силно засегнатите от световната пандемия, като неотдавна EasyJet разгласи, че приходите й са се намалили с 90%, а най-голямата европейска компания в сектора RyanAir се готви за загуба от 1 милиарда евро.

В това време обаче различен подсектор на този бизнес се развива извънредно сполучливо. Американската започваща компания за частни самолети Wheels Up, постоянно посочвана като Uber на въздушните транспорти, разгласи, че приготвя листване на американската борса. Тя се прицелва в реализиране на пазарна капитализация от 2,1 милиарда $.

В ранните си етапи на развиване компанията, която е основана през 2013 година, е била подкрепена от тенисистката Серена Уилиамс и някогашният играч по шосейно колоездене Ланс Армстронг.

Компанията предлага стратегии с годишна такси сред 2995 и 29 500 $.

Сделката по първичното обществено предложение обаче ще се реализира посредством сдружението със специфична цел за придобиване Aspirational Consumer Lifestyle Corp. Този вид сдружения, известни като SPAC, в последно време са доста известни принадлежности за компании, които желаят да привлекат средства от американската борса. Целта на сдружението, което е кухо и няма друга активност, е то да бъде листнато на борсата, а със събраните средства да придобие компанията, която желае да стане обществена. По този метод компанията, която действително прави активност, може да си спести доста от нужните условия за излизане на борсата. По данни на Financial Times единствено от началото на  2021 година са били основани 61 такива сдружения, които са съумели да съберат от тържищата 17 милиарда $. Някои анализатори показват огромния растеж в основаването на SPAC като  сигнал, че на борсата има основан балон и огромна част от вложенията са невъзвръщаеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР