Културата е възможно най-реформираният сектор в България, но за съжаление

...
Културата е възможно най-реформираният сектор в България, но за съжаление
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Културата е възможно най-реформираният сектор в България, но за съжаление неуспешно

Културата е допустимо най-реформираният бранш в България, само че за жалост несполучливо. Това съобщи пред служебният министър на културата Найден Тодоров.

„ Културата през последните 35 година не знае накъде върви, вървим в една серпантина, която води до обедняване на хората, които се занимават с просвета, до неустановеност в културата, до въпроса - има ли просвета в България. “, разяснява той.

„ През февруари бяха признати корекции в Закона за протекция и развиване на културата. Те сами по себе си не могат да проработят без да се одобри една последваща нормативна база, която се базира на тези промени. Тези нормативни документи се забавиха. Опитваме се да наваксаме и да ги приемем, с цел да може измененията в закона фактически да се отразят на хората. Големият проблем е в метода на систематизиране на парите, освен в неналичието им. Гилдиите са в друга форма на делегиран бюджет. Парите не всеки път доближават до където би трябвало. Проблемът не е къде отиват парите, а по какъв начин. Трябва да се направи - да се промени метода, философията, за това по какъв начин доближават парите до хората “, добави министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР