Традиционна ваканционна проява за учениците от Разград стартира в понеделник.За

...
Традиционна ваканционна проява за учениците от Разград стартира в понеделник.За
Коментари Харесай

В Разград започва „Еколято 2022“, награждават и победителите в два фотоконкурса: „Живата природа“ и „Моят свят без наркотици“

Традиционна ваканционна демонстрация за учениците от Разград започва в понеделник.

За 25-ти следващ път Община Разград и ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество провеждат „ Еколято “ – стратегия за екологично образование на подрастващите. В тазгодишното издание на самодейността ще вземат участие общо 120 деца от 5 до 8 клас, те са разпределени в три смени, всяка от по 2 седмици, в 8 ваканционни групи. Ангажимент към разнообразните им заниманията имат и други държавни и общински структури.

Откриването на „ Еколято 2022 “ е планувано за 11,00 ч. на 4 юли, понеделник, пред Общинския културен център (Новия театър). На него ще получат премиите си спечелилите в два фотоконкурса – „ Живата природа “ и „ Моят свят без опиати “.

Фотоконкурсът „ Живата природа “ е обичаен, провежда се от ЦПЛР ЦУТНТ. В 14-тото му издание са взели участие 79 възпитаници от 12 просветителни институции и 2 обществени институции от Разград и Исперих. Те са показали 117 произведения в две посоки: „ Красотата на природата “ и „ Нашите другари – животните “. Победителите са избрани от жури в състав: фотографите Теодор Пенчев и Данче Бозаджиева и учителят в ЦУТНТ Милен Митев. Имената на спечелилите по посоки и възрастови групи са оповестени на интернет страницата на Община Разград:.

Фотоконкурсът „ Моят свят без опиати “ е проведен от Община Разград, Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център-Разград във връзка 26 юни – Международен ден за битка със злоупотребата и не легалния трафик на наркотични субстанции. В състезанието са показани над 80 фотографии на 42-ма създатели от Разград и от прилежащите Силистренска и Търговищка области. Победителите са избрани от жури в състав: Росен Иванов – фотограф, Илияна Георгиева – представител на ОДМВР-Разград и Станислава Петрова – ръководител на ОбСНВ-Разград. Имената на спечелилите ще бъдат оповестени на церемонията в понеделник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР