Традициите не са това, което бяха, но и новите си

...
Традициите не са това, което бяха, но и новите си
Коментари Харесай

Нестандартна баница

Традициите не са това, което бяха, само че и новите си ги бива - пробвайте тази ексцентрична баница и ще се съгласите с нас

Необходими Продукти

● кори за баница - 400 г
● яйца - 4 бр.
● кисело мляко - 400 г
● прясно мляко - 150 мл
● бакпулвер - 10 г
● сирене - 300 г
● масло - 100 г
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

Разтопете половината от маслото, останалото отделете встрани. Разбийте яйцата в купа, прибавете киселото мляко, бапулвер и прясното мляко. Натрошете сиренето в купата и разбъркайте сместа.

Вземете една кора, намажете я с масло и я прегънете на две по дължина, тъй че да се получи правоъгълник във формата, в която ще печете. Вземете кексова продълговата форма, намажете с олио дъното и нейните страни.

Сложете прегънатата кора, намажете от горната страна с масло, нагънете втора кора по същия метод и я сложете във формата върху другата. Поръсете корите с част от плънката.

Следват отново кори, едната мажете с масло, прегъвате на две, слагате върху плънката във формата, намазвате от горната страна, взимате идната, мажете, прегъвате и слагате върху предходната, по-късно поливате с плънка.

Така процедирате с всички кори, като след втората слагате плънка и най-после завършвате с плънка.

Вземете отделеното масло, нарежете на късчета и сложете най-отгоре върху баницата. Слагате във фурна на 160 градуса и печете баницата към час до подготвеност.

Нестандартната баница е страхотна за закуска.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР