Този зеленчук има красив лилав цвят и деликатен аромат. Той

...
Този зеленчук има красив лилав цвят и деликатен аромат. Той
Коментари Харесай

Патладжанът е страшен афродизиак - стимулира и насърчава физическата активност

Този зарзават има хубав виолетов цвят и внимателен мирис. Той е главната съставна част на ястията в далечна Индия и бедните африкански страни. Може би се досетихте, че става дума за патладжана, който е прочут още като " любовна круша ".

Преди всичко си коства да напомним, че патладжанът е богат източник на биофлавоноиди, които предотвратяват разнообразни типове кървене, възвръща артериите и предотвратява инсулти.

Патладжанът е източник и на калий, манган, мед и витамини С, К и група В. Богат е и на антиоксиданти. Антоцианините могат да се видят с невъоръжено око – те са виновни за наситения цвят на кората на зеленчука. Други, като насунин, обезвреждат свободните радикали, защищават клетъчните мембрани и понижават риска от рак. Високото наличие на фибри усъвършенства чревната функционалност и оказва помощ при запек.

 патладжан

Патладжанът е незаместим и при лекуване на застой на кръвта посредством разтваряне на кръвни съсиреци. Той предотвратява несъразмерния напредък на тъканите в матката, като тумори и фиброиди. Особено ефикасен е при лекуване на уринарно и ректално кървене. Използва се и за лекуване на дизентерия и диария. 

Патладжанът е прочут и със своите пречистващи свойства, като подкрепя работата на черния дроб и бъбреците. Въпреки че " любовната круша " е нискокалорична, защото в 100 грама съдържа малко над 20 килокалории, тя е сложна за мелене. Следователно е нужна термична обработка. Печенето, пърженето или варенето освен оказва помощ за храносмилането, само че и обезврежда токсичния соланин, който може да аргументи главоболие и повръщане.

 патладжан

Хората, които са изключително чувствителни към този алкалоид, могат да изпитат необичайно възприятие на заплеснатост и загуба на централизация. За тези, които са уплашени, патладжанът ще помогне за освобождение на напрежението и ще донесе релаксация след часове на фокусирана работа. Жителите на тропиците към момента употребяват успокояващите и отпускащи мозъка свойства на патладжана в извънредно стресови моменти.

Патладжанът работи и като афродизиак - той подтиква половото предпочитание както при мъжете, по този начин и при дамите. Малко хора знаят за това, само че несъмнено тази информация ще ги зарадва.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР