“Този запис е ужасяващ поради няколко причини. Първо, наистина става

...
“Този запис е ужасяващ поради няколко причини. Първо, наистина става
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Готви ли се службите да бъдат оглавени от хора, работещи за чужди разузнавания?

“Този запис е отблъскващ заради няколко аргументи. Първо, в действителност става дума за държавна измяна, защото дори, когато още нямаме държавно управление, се водят интензивни диалози “на послушания ” с непознати посолства. Кирил Петков в Народното събрание през вчерашния ден сподели: “Да, ние осведомяваме нашите сътрудници ”. Г-н Петков, нищо не информирате, Вие приемате предложенията на непознати посолства. ” Това съобщи националният представител от “БСП за България ” проф. Румен Гечев в “Стълбището ” на Дарик радио.  
По неговите думи най-голямо усещане му е направило на какви условия е трябвало да дават отговор ръководителите на българските служби - да не са работили за “вражески ” страни и Държавна сигурност.  
“В законите на България няма разделяне на противников и невражески страни - няма такова разбиране в правото. Това значи, че тези, които са им подадени към този момент от посолствата за шефове на българските служби, те са от другарски страни, а не от противников. Тук задавам въпроса към българските служби сега - вие не допускате ли, че може да се подготвя да бъдате управлявани от хора, които работят за непознати разузнавания? ”, разяснява проф. Гечев. 
Социалистът позволи, че щом ръководители на служби се съгласуват с посолства, по същия метод могат да бъдат съгласувани и министри. Според него е неприемливо партийни водачи да се регистрират пред непознати посланици, като даде за образец изявление на Бойко Борисов, че няколко пъти в седмицата ходил в американското посолство.  
“След излъчването на този запис е аморално и недопустимо да има каквото и да е държавно управление сред двете партии. Ако то се образува, то ще е на основата на омертата ”, безапелационен бе Румен Гечев. 
Коментирайки изтеклия запис от съвещанието на Националния съвет на “Продължаваме смяната ”, той обърна внимание, че в продължение на 5 часа  не се разяснява какво ще създадат с бюджетния недостиг, каква ще фискалната политика, какви принадлежности ще употребяват, с цел да създадат живота на хората по-добър.  
“А се разяснява по какъв начин министърът на вътрешните работи ще бъде техен, по какъв начин ще се съгласуват с ГЕРБ за локалните избори, по какъв начин действителният им резултат е 7-10%, само че е имало някакво “ала-бала ”, тъй че резултатът им да бъде по-висок. Коалиционният им сътрудник Христо Иванов пък давал ум по какъв начин да размотава свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Т.е. това е техният диалог - по какъв начин да излъжат, по какъв начин да замажат, по какъв начин да си подсигуряват имунитетите, по какъв начин да провеждат изборите в тяхна изгода. И тези хора желаят да вършат държавно управление?! Категорично не! Доколкото зависи от Българска социалистическа партия, ще попречим по всякакъв начин на такава омерта ”, акцентира националният представител. 
Според него този запис отваря доста работа на профилираните институции. 
“БСП беше първата партия, която изиска оставката на Иван Гешев. Ние не сме удовлетворени от работата на прокуратурата и правосъдната система. Нищо не се е трансформирало в нашето мнение. Но бързането за свалянето на основния прокурор не е поради правосъдната система, а тъй като основният прокурор сподели, че подхваща дейности по търсенето на юридическа отговорност и по приключването на избрани каузи ”, сподели проф. Гечев във връзка с признатите промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Той изясни, че бързането да се одобри закона едвам няколко минути откакто е бил направен неговия отчет е в нарушаване на правилника на Народното събрание и по тази причина групата на “БСП за България ” е отказала да взе участие в неговото гласоподаване. 
“За да бъде изпран Борисов, би трябвало да се смени основният прокурор. Двете партии се пазят една друга. Затова е борбата да има държавно управление - тъй като те се опасяват за имунитетите си ”, означи социалистът. 
“България има потребност от постоянно държавно управление, само че не непременно. Ако ще се прави нещо, то би трябвало да е в полза на страната и на българския народ. Иначе по-добре да отидем на избори и да чуем думата на гласоподавателите, тъй като те бяха излъгани ”, сподели в умозаключение проф. Румен Гечев. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР