Този уникален и изцяло природен начин на съхранение е подходящ

...
Този уникален и изцяло природен начин на съхранение е подходящ
Коментари Харесай

Задължително запалете свещ в буркана преди да затворите зимнината

Този неповторим и напълно естествен метод на предпазване е подобаващ както за домати и краставици, по този начин и за ябълки, праскови, кайсии и сливи. За него не се употребяват никакви консерванти. Важно е да изберете здрави и качествени плодове и зеленчуци, които нямат петна или меки елементи по обвивката. Освен това, те би трябвало да бъдат чисти и изцяло сухи, без капка вода по себе си. Ето да вземем за пример по какъв начин може по този чудноват способ да си съхраните краставички в буркан, без да ги варите във вода.

Не мийте зеленчуците. Ако са мокри (от дъжд, роса или нещо друго), ги сложете да изсъхнат изцяло върху чиста забрадка и в случай че би трябвало, ги подсушете ръчно. В противоположен случай в буркана ще се образува конденз. Ще ги измиете след това, непосредствено преди консумация.
 Нямате панер за пране? Ето къде да държите мръсните облекла Нямате панер за пране? Ето къде да държите мръсните облекла
Представяме ви един елементарен, прелестен и пестелив метод за разработване на панер за пране от рециклирани материали. Освен това, той е и мног...

Наредете ги в изсъхнал и чист буркан, като не го запълвате до дъно. После пъхнете сред тях чиста свещ, която не е ароматизирана. Запалете свещта и я оставете да погори 8-10 минути, без да слагате капачката на буркана.

След това го затворете и завъртете крепко капачката. Най-важното е да внимавате да не изгасите свещта. Тя би трябвало да продължи да гори на затворен похлупак.

Свещта ще изгасне от единствено себе си, когато кислородът в буркана се изчерпа. Обикновено това става след 20-30 секунди. Всичко се случва доста бързо и елементарно.

После единствено съхранявайте бурканите на хладно и мрачно място. Така краставичките ще останат пресни и свежи месеци наред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР