Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за

...
Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за
Коментари Харесай

Lidl стартира сезона на фермерски пазари

Този уикенд започват обичайните фермерски пазари, които Lidl провежда за трета поредна година. Първият ще се организира на 15, 16 и 17 април на паркинга пред магазина на веригата на ул. “Атанас Москов” 18 в София, от 10-19.00 часа. За годината са планувани 14 събития в страната.

От началото на самодейността досега фермерските пазари на Lidl са дали опция на 74 родни производители от 27 обитаеми места да показват продукцията си пред клиентите на веригата, като задачата е техният брой да се усилва.

Още този уикенд посетителите още веднъж ще имат опция да се срещнат с добре познатите качествени артикули от български производители като биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни произведения, както и мед, вино и билкови тинктури. Към богатото многообразие от артикули от цялата страна тази година се причисляват нови седем фермери, измежду които “Доматена къща” от Варна, мандра “Ивена” от с. Дебърница и месните артикули на “Рила Мес” от гр. Рила.

По време на първия за годината фермерския базар, посетителите ще могат да вземат участие и в работилница за дървени произведения и да се допрян до тайните на един остарял, само че незабравен поминък. Производителят Владимир Петров от с. Джурово ще демонстрира образно по какъв начин се създават и гравират самите предмети.

Два пъти месечно, до ноември в това число, столичани и посетители на града ще имат опцията да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август, посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще могат да избират от асортимента на родните производители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР