Този следобед беше пуснато движението за леки автомобили по магистрала

...
Този следобед беше пуснато движението за леки автомобили по магистрала
Коментари Харесай

Пускат автомобилите по АМ Струма край Дупница в посока София

Този следобяд беше пуснато придвижването за леки коли по автомагистрала " Струма " в посока София, оповестиха от АПИ. Първо бъше тествано на каква тежест може да издържи засегнатия от пожар виадукт на автомагистралата край Дупница. Днес ръководителят на Пътната организация Георги Терзийски инспектира разчистването на складираните боклуци под моста, които предизвикаха пожара.

При пожара пострадаха общо 13 колони от виадукта на Автомагистрала " Струма ". По-сериозно е повредено пътното платно в посока Гърция, а ремонтът му ще отнеме към 4 месеца и ще коства към 1 млн. И 800 000 лв..

Георги Терзийски - ръководител АПИ: В момента приключва укрепването на платното в посока София, с цел да осигурим неговото оптимално стартиране. След като пуснем това придвижване, стартират ремонтните действия по по този начин нареченто дясно платно.
Терзийски изясни, че при последната инспекция през юли е открито, че в обсега на автомагистралата боклуци не е имало. Те са били струпани на повече от 2 метра от зоната на виадукта. Проверяващите обаче не са алармирали Община Дупница за това. А през днешния ден отпадъците се преместваха от терена, благосъстоятелност на АПИ върху общинския. Геодезисти са открили, че на мястото има над 7000 кубика боклук.
Георги Терзийки: Ние сме притежатели, вършим всичко допустимо, чакаме от контролните органи да ни кажат къде да ги депонираме. АПИ не може да носи отговорност за всички недобросъвестни дейности, безотговорни дейности на лица, хора, организации, за това, че някъде се появява нелегално бунище.Крум Милев - заместник-кмет на община Дупница: Ще чакаме отговори от компаниите, които имат лицензирани площадки, които могат да ни одобряват отпадъка. Ние ще търсим разновидности притежателят да ги почисти.
Следващата седмица ще станат ясни резултатите от инспекциите на АПИ за стопанисването на терените под пътните уреди в страната. Има установени нарушавания, като куриозът е построен овчарник под виадукт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР