Този разкошен и лесен сладкиш с ананас можете да приготвите

...
Този разкошен и лесен сладкиш с ананас можете да приготвите
Коментари Харесай

Оригинален френски сладкиш с ананас

Този луксозен и елементарен сладкиш с ананас можете да приготвите със 200 г натрошени бисквитки за основа и да изпечете, в случай че се затруднявате с тестото.

Необходими Продукти

Тесто


● брашно - 300 г
● масло - 130 г
● захар - 100 г
● яйца - 2
● сол - щипка
● ванилия

Пълнеж


● ананас - 450 г компот
● сметана - 150 мл или кокосова сметана
● захар - 50 г или 2 с.л.
● яйца - 2 бр.
● брашно - 2 с.л.
● кокосови стърготини - 2 с.л.
● ванилия

За желатинова заливка


● компот на ананас - 200 мл сока
● плодов сок - 100 мл от екзотични плодове от кутия
● агар агар - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Този плодов тарт е луксозен и се подготвя доста елементарно. Можете да приготвите сладкиша с свеж ананас, като намажете повърхността с топло сладко от праскови за тези, които не харесват желатинова заливка.

Насладете се на приготвянето на неустоимо вкусният ананасов тарт. Първо, подготвяме маслено тесто, което е елементарно, бързо и на първо място доста положително! Чисто наслаждение е тестото: Поставете брашното, пудрата захар и солта в съд или в купата на вашия кухненски робот.

Разбъркайте с дървена лъжица или с кухненския робот.

Добавете маслото на части. Трябва да е относително меко. Ако не, поставете го в микровълновата за няколко секунди, само че внимавайте, не би трябвало да се разтопи.

Омесете с пръсти или използвайте вашия робот. Трябва да получим доста фина и зърнеста текстура, която прилича пясък, откъдето идва и името му.

След това прибавете яйцето и разбъркайте до приемане на хомогенно тесто (отново с дървената лъжица или с робота). С това тесто оформете топка. Увийте го в стреч фолио, с цел да не стане коричка, и го охладете за най-малко час или незабавно разстелете във формата и след това охладете формата за 15-20 мин в хладилника.

Който вид ви е по-лесен, него направете. Ако сте прибрали тестото на топка в хладилника, извадете го четвърт час преди приложимост, с цел да омекне. Ако го извадите и от хладилника директно преди печене, ще се разточи мъчно и ще се счупи, ще прекарате доста време да го оформите, до момента в който на стайна температура ще се отпусне от единствено себе си.

С точилка разточете това тесто върху набрашнена работна повърхнина (с към 20 г брашно) или върху пергаментова хартия. Готово!

Може да се гарнира и да се пече на 180°C според от плодовете, които ще употребявате. Ще видите, нищо общо с всеобщото тесто, което се предлага в комерсиалната мрежа!

Докато нашето тесто се отпуска, подготвяме вкусният заряд за плодовия къс. В дълбока купа счукваме яйцата, прибавяме захарта ванилията, щипка сол и разбъркваме да се смесят добре, след това прибавяме сметаната или кокосовата сметана (на стайна температура) и брашното. Готово!

Посипваме кокосови стърготини върху тестото, разточено и сложено в тавичката за къс със 3-4 см ръб. Използвайте тавичка 26 см.

След това разпределяме отмерено нарязан на кубчета ананас от компот и върху него изливаме яйчено сметановата примес. Поставяме във фурната и печем на 180 °C за към 40 минути. Отгоре сладкишът с ананас ще получи хубав златист тен и е подготвен.

Докато печем нашият сладкиш, подготвяме желираната заливката. Смесваме в касерола сока от компота на ананаса, екзотичният сок от кутия (какъвто ви подхожда като вкус) или единствено компота.

Добавяме агар-агар и слагаме на котлона. Когато заври, го разбъркваме две минути и смъкваме от котлона. Оставяме на страна да се охлади. След това заливаме изпечения и охладен сладкиш, изчакваме да се стегне добре и сервираме.

Насладете се на тази неустоимо вкусна френска класика - автентичен френски сладкиш с ананас

Съвет: този млечен сладкиш можете да приготвите със 200 г натрошени бисквитки за основа и да изпечете, в случай че се затруднявате с тестото.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР