Този процес на натурализация ще бъде от полза за така

...
Този процес на натурализация ще бъде от полза за така
Коментари Харесай

Белият дом очерта насоките на имиграционния план на Тръмп

Този развой на натурализация ще бъде от изгода за по този начин наречените мечтатели - мигрантите, пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и защитавани до март тази година от експулсиране по силата на стратегия, въведена от предшественика на Тръмп - Барак Обама, означават международните организации и Българска телеграфна агенция.

Процесът ще е от изгода и за имигранти, които не са се възползвали от програмата за мечтателите, прецизира Франс прес, като се базира на Белия дом.

Процедурата по натурализация ще отнеме сред 10 и 12 години.

Тръмп също по този начин ще изиска финансиране в размер на 25 милиарда $ от Конгреса за създаване на стената по границата с Мексико. Този план бе едно от предизборните обещания на Тръмп.

Белият дом се надява, че този проект на Тръмп за имиграцията, който той е подготвен да подпише, ще бъде гласуван в Сената при започване на февруари, добавя Ройтерс.

Парите за стената по границата с Мексико ще бъдат в основан от Конгреса поверителен фонд. Средствата в този фонд ще бъдат и за вложение в по-добра отбрана на северната граница с Канада.

Планът ще изиска също от Конгреса да ограничи фамилното спонсорство на имигранти до съпруги и малолетни деца и да приключи системата за издаване на визи на лотариен принцип за някои страни , описаха пред Ройтерс представители на Белия дом.

Асошиейтед прес добавя, като се базира на представителите на Белия дом, поискали да останат анонимни, че ще бъдат отстранени разпореди, позволяващи на родители, възрастни братя и сестри и на други роднини да влизат в страната. Но това ще важи единствено за нови молби да издаване на визи въз основата на по този начин наречената фамилна имиграция. Молбите, които към този момент са били подадени, ще бъдат обработени.

Конгресът ще би трябвало да отпусне спомагателни средства за граничната защита и имиграционните съдии и да промени разпоредбите, с цел да разреши бърза депортация на противозаконните имигранти от страни, разнообразни от Канада и Мексико, които идват на американска граница, добавя Ройтерс.

За да се трансфорат в настоящ закон, ограниченията в проекта би трябвало да бъдат гласувани и в Камарата на представителите.

В сряда Тръмп сподели, че е отворен към концепцията да проправи път към поданство за младите имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца. Тогава той също загатна, че това ще стане за интервал 10-12 години.

Онези, които получат законен статут, може да бъдат лишени от него поради престъпно държание или поради закани за националната сигурност, споделиха пред АП представителите на Белия дом.

Евентуално поданство пък ще изисква към момента неуточнени условия за обучение и за работа и умозаключение, че имигрантите имат " добър духовен темперамент ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР