Tози петък, по-малко от седмица след поредните избори и изцяло

...
Tози петък, по-малко от седмица след поредните избори и изцяло
Коментари Харесай

Destructive Creation откриват вендинг галерия за изкуство

Tози петък, по-малко от седмица след следващите избори и напълно в духа на бързооборотното време, в което живеем, отваря мобилна вендинг изложба за изкуство, основана от анонимните градски актьори Destructive Creation. Първият сходен арт автомат за бързооборотно изкуство открива и с първа авторска галерия на колектива, която включва множеството от знаковите им провокации във формата на oбекти, които се побират в джоба.  

 

Колкото по-рядко гласуваш, толкоз по-често ще има избори:) Да кажеш, че няма за кой е като хан Аспарух да каже, че...
Posted by Destructive Creation on Sunday, 2 April 2023
Както споделят самите актьори, откриването на галерията и изложбата на следващия ден от 19:00 часа “няма да е нищо изключително ” и ще протече тъкмо толкоз време, колкото би се откъснало от сърцето на всеки или към 15 минути. Мястото също е особено подбрано като най-подходящото за случая — ресторант за бързо хранене Пикник в ж.к. Младост 4. След това мобилният арт автомат ще се появява и на изложения, литературни четения, арт съоръжения и разнородни културни мероприятия, а за в бъдеще ще показва работите на други известни и по-малко разпознаваеми актьори. 

Всички гости, които си носят дребни, ще могат да избират от разнородни произведения, които да си закупят против скромна сума от автомата. Всеки може да се снабди да вземем за пример с образец за многократна приложимост с незабравимия облик на уъндър уомъна на София, с който да почисти уличната мърсотия, като маркира обещано градско място и по този начин провокира идването на екип на Общината, който да унищожи творбата и да остави едно относително по-чисто леке в града. 

Комплектът стикери “България е супер яка ” пък служи, с цел да накараш някой да се усмихне, като му дадеш да разбере, че до момента в който облакът на кемптрейлса стигне до покрива на блока му, той от дълго време ще се е довършил самичък, в случай че продължава с негативизма.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Destructive Creation (@destructivecreationbg)

Други произведения във вендинг галерията са магнитите и стикери “Кот такоа ” — същинският бранд на свободата, който освобождава от отговорност и събира цялата мъдрост на народа ни, закодирана в правилото “КоттаКоа ”.

 

Бойко е най-мн Боби Михайлов на Българската политика. Малко неща са по-скъпи от ефирното време, да вземем за пример простотията и...
Posted by Destructive Creation on Wednesday, 7 December 2022
„ Павираното рубик кубче “ на Destrucitve Creation пък цели да усъвършенства върха за нареждане на известното кубче за по-малко секунди от броя на архитекти с доста години стаж и положително обучение, които не могат да подредят плочките и паветата на София, станали пословични със своята динамичност и разчупеност.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Destructive Creation (@destructivecreationbg)

Наред с още много продукти, в автомата за изкуство ще има тиксо “Celvin Klain ”, с което да превърнете всичко в първокласно долни дрехи, и несъмнено — най-емблематичния спомен, който можеш да си вземеш от София под формата на магнитче, дрънкулка и чанта “В крайник с времето ”. Това са последните сувенири от паметника, който беше или не беше в “В крайник с времето ”, и по тази причина “изби зъбите ” и металните пломби в захапката, сковала София.



Изложбата е ново начало в креативното развиване на Destructive Creation, защото това е една дребна вендинг машина за човечеството, само че със своите 200 кг е огромен план за тях.

Българската неофициална група от анонимни актьори прави провокативно и характерно изкуство в градската среда от 2011 година насам, като не стопира да насочва обществени и политически послания със своите акции. Към днешна дата Destructive Creation могат да се похвалят със мощно различим почерк и доста почитатели в обществените мрежи. А актуалната галерия цели да върне вярата, че има живот и след следващото издание на вендинг изборите. Автоматът за изкуство се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата, стратегия " Визуални изкуства ".



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР