Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.

...
Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.
Коментари Харесай

Борисов се закани за отпор по бюджета

Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. Тази закана насочи към сътрудниците си в (не)коалицията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е във Велико Търново за среща на актива и се чака през днешния ден партията да реши дали и по какъв начин ще продължи колаборацията си с ПП-ДБ за съществуването на кабинета " Денков-Габриел ".

" Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. Казали, че ще таксуват втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно, съобщи Бойко Борисов в коментар на държавния бюджет, обявен от финансовия министър Асен Василев. " Ще гласуваме бюджета. Хората обаче би трябвало да знаят за какво участваме и поддържаме сглобката. Ще желаеме да се запише поименно каквото би трябвало за Монтана, за Плевен и така нататък ГЕРБ няма да ги пусна да вземат участие във повдигането на налозите. Има си локални принципали, те да подвигат налозите ", настоя партийният водач.

Гневът му провокиран от опасенията по бюджетната рамка, които изрази Даниел Панов - един от кметовете на ГЕРБ, които завоюваха нов мандат. " Много пъти сме лъгани, както бе за компенсиране на изборни длъжности, защо ли не, и най-после - нищо. След като бе подобен огромен напън

" Три години не се правеше нищо. Сега би трябвало да разбираем на хората дали има смисъл да продължава " сглобката ", означи Борисов. Той даде тенденция накъде вървят нещата като се обърна към предаващия онлайн от съвещанието: " Я, махни това живо, че ще почнем да псуваме и да станем за смях ".

" Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а все още има 2 милиарда неизпълнени. А за идната година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, с цел да може тия седем милиарда да си ги харчи ", съобщи депутатът Делян Добрев, който е един от най-яростните съперници на кабинета.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР