Този парламент няма да е по-лек от предишния. До момента,

...
Този парламент няма да е по-лек от предишния. До момента,
Коментари Харесай

И този парламент няма да е лек, предрече Ива Митева

" Този парламент няма да е по-лек от предходния. До момента, в който има кабинет и се реализира мандата, ще бъде с напрежение. Осъзнавам, че до тогава предизборните пристрастености ще не престават. " Това съобщи пред кореспонденти в Народното събрание Ива Митева от " ИТН ", откакто още веднъж бе определена за ръководител на Народното събрание.

Митева се надява, че в 46-ия парламент ще започне да се ползва правилникът, а народните представители ще спазват прецизно процедурите и няма да се сърдят, когато бъдат наказвани. " Винаги съм търсела консенсус с сътрудниците и считам, че подобен би трябвало да бъде открит. В днешно време считам, че по-актуалният лозунг от „ Съединението прави силата “ е " В единството е силата ", добави тя.

Председателят на Народното събрание разгласи, че на председателски съвет ще постави въпроса за анулацията на лятната почивка на депутатите, тъй като смята, че по този начин е редно. 

На въпрос дали като ръководител на Народното събрание ще търси сред депутатите поддръжка за държавното управление на " ИТН ", Митева отговори: " Дотолкова, доколкото моите функционалности на ръководител на Народното събрание го разрешават, ще диря поддръжка. Има доста неща, които би трябвало да си кажем между тях, в това число за законодателната активност на Народното събрание. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР