Този метод приветстван от експертите, но първо се уверете, че

...
Този метод приветстван от експертите, но първо се уверете, че
Коментари Харесай

Предотвратяване появата на мухъл в буркани с уникално лесен трик

Този способ приветстван от специалистите, само че първо се уверете, че това го употребявате за гъсти вещества като доматено пюре.
След като отворите буркана със сос или някой различен артикул, той би трябвало да бъде съхраняван в ледник, с цел да не се скапе. Дори тогава може да се образува плесен, който да скапе продукта.
Една майка разкри своя трик и по какъв начин удължава периода на валидност на продуктите.
Във Фейсбук групата “The Prepped Mama ”, където постоянно разгласява препоръки и трикове за семейството, тя разгласява и този съвет.
„ Страхотен трик за предпазване на храната в стъклени буркани. Всичко, което би трябвало да извършите, е да обърнете буркана с главата надолу в хладилника.

По този метод се предотвратява развалянето на храната и това ви икономисва време и пари ”, споделя тази майка в обявата си.
Трикът няма да спре образуването на плесен, само че доста ще забави растежа на микроорганизмите.
Само за гъсти артикули
Ако обърнете бурканите с главата надолу, региона, където ще се появи мухълът, в този момент ще падне върху капачката и ще затвори въздушния поток, като по този метод доста усложнява развиването на микроорганизмите.
Въпреки че, този трик е добър и предотвратява появяването на плесен, специалистите предлагат отворените буркани да се употребяват допустимо в най-кратки периоди.
За попречване появяването на плесен и за удължение периода на валидност на продукта, можете да съхранявате бурканите с главата надолу, просто се уверете, че това са гъсти артикули като сосове, да вземем за пример.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР