Този май “Подпалвачката“ ще изпепели кината! Един от най-обичаните бестселъри

...
Този май “Подпалвачката“ ще изпепели кината! Един от най-обичаните бестселъри
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Подпалвачката“

Този май “Подпалвачката “ ще изпепели кината! Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия занаятчия на страховитото Стивън Кинг оживява на огромен екран в нова впечатляваща акомодация от продуцентите на „ Невидимия “.

Напрегнатият приказен трилър споделя историята на момиче с невероятната заложба да основава огън с мозъка си, което се бори да разбере себе си и да отбрани фамилията си от сенчеста държавна организация, която желае да я залови и управлява.

Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон,  Най-великият шоумен ) и Вики (Сидни Лемън,  Наследници ) се укриват в обезверен опит да опазят щерка им Чарли (Райън Кийра Армстронг,  Черната вдовица ) от това да бъде хваната и подложена на безкрайни проби, а невижданите ѝ пирокинетични качества, да бъдат употребявани за основаване на оръжие за всеобщо заличаване.

Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се задейства от яд или болежка, само че когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране…

След случай, който разкрива местоположението на фамилията, тайнствен действен сътрудник е изпратен по петите им, с цел да залови Чарли и да я постави под надзор един път вечно. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да избави семейство си?

Равни елементи под напрежение трилър и драма, “Подпалвачката “ по извънредно автентичен метод преглежда тематиките за вмешателството на „ мощните на деня “ в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от вкъщи, компликациите при изразяването на най-съкровените ни мисли и заплахата от потискането на мощните ни усеща и страхове.

Съчетавайки най-хубавото от романа на Стивън Кинг и последните механически постижения на седмото изкуство, филмът ще порази както почитателите на романа, по този начин и тези, които за първи път се сблъскват с историята Чарли.

  Участвайте тук  

“Подпалвачката ” възпламенява кината на съдбовния петък, 13 май, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот дава късмет на двама от вас да завоюват оригинала на Стивън Кинг от издателство „ Бард “. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 12 май и бъдете подготвени за премия. Успех!

Един „ изпепеляващ “ шедьовър на майстора Стивън Кинг завладява огромния екран! А дни преди формалната премиера на „ Подпалвачката “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. „ Подпалвачката “ е втората акомодация на едноименния разказ (познат у нас и като „ Живата факла “) на Стивън Кинг. Първата е от 1984 година и е с присъединяване на деветгодишната тогава Дрю Баримор , която влиза в облика на основната героиня Чарли.

2. Легендата в жанра Джон Карпентър, който е създател на музиката към кино лентата, е трябвало да режисира истинския „ Подпалвачката “ (1984), само че е сменен, откакто „ Нещото “ (1982), през днешния ден считан за класика, се проваля в боксофиса. Впоследствие Карпентър режисира друга акомодация на разказ на Стивън Кинг – „ Кристин “ (1983) .

3. Майкъл Грейайс, който е в ролята на Джон Рейбърд, разказан в романа като индианец от племето „ чероки “, е първият артист с индиански генезис, който изиграва героя на екран . В истинския филм от 1984 година в облика влиза Джордж К. Скот.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

4. Повечето от сцените с огън във кино лентата са снимани в действителност, като единствено на някои места са употребявани компютърно генерирани облици за укрепване на резултата. За снимането им е употребена специфична система, с цел да се запазят детайлите в пламъците , без това да повлияе на фокусното разстояние, както и да нанесе материални вреди.

5. В основна сцена от кино лентата екипът, виновен за специфичните резултати, употребява огнехвъргачка, с която подпалва няколко каскадьора в огнезащитни костюми. Координаторите и отговорниците по сигурността репетират сцената няколко пъти, изчислявайки времетраенето на каскадата и температурата. По време на една от подготовките температурата на снимачната площадка за секунди се покача от 70° C до 399° C .

6. „ Подпалвачката “ е първият хорър филм, в който Зак Ефрон (в ролята на Анди, бащата на Чарли) взе участие . За него е същинско предизвикателство да осъществя този план, който несъмнено го кара да излезе отвън зоната си от комфорт. „ Като голям почитател на хорър жанра, бях толкоз разчувствуван, когато получих тази роля “ , споделя Ефрон. „ Спомням си, че когато гледах „ Подпалвачката “ като дете, бях доста разчувствуван. “

7. Да открият подобаващата актриса, която да изиграе 11-годишната Чарли, е същинско предизвикателство за основателите на кино лентата. За тях е значимо да открият тази млада актриса, която да пресъздаде облика по оптимално меродавен метод. И Райън Кийра Армстронг се оказва повече от подобаващ избор . Райън към този момент има сериозен професионален опит зад тила си, участвайки в „ Черната вдовица “ и „ То: Част втора “.

8. След безчет часове подготовки Сидни Лемън (която изиграва майката на Чарли) извършва сцена, в която ръцете ѝ се възпламеняват . Всичко това се случва в действителност и нейните ръце в действителност се възпламеняват.

9. Операторът на кино лентата Карим Хюсеин и режисьорът Кийт Томас държат тъмната и огнена атмосфера на кино лентата да кореспондират на вътрешната мрачевина, която „ назрява “ в героите по време на действието на кино лентата. За задачата – вземат решение да употребяват кино осветяване в стилистиката на творбите на художника Рембранд , с цел да могат да пресъздадат двойствения темперамент на героите и тъмната страна, която всеки от тях крие.

10. Около средата на снимачния развой режисьорът Кийт Томас схваща, че саундтракът ще е дело на легендата Джон Карпентър (заедно с Коди Карпентър и и Даниел Дейвис). И защото целият екип е огромен почитател на Карпентър, познавайки добре музиката, която основава, осъществят част от филмовите подиуми по подобен метод, че да кореспондират на музикалния темп на саундтрака.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР