Този Хелоуин продуцентската компания Blumhouse (На парчета“, Бягай!“, Камшичен удар“)

...
Този Хелоуин продуцентската компания Blumhouse (На парчета“, Бягай!“, Камшичен удар“)
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Честита смърт“

Този Хелоуин продуцентската компания Blumhouse („ На части “, „ Бягай! “, „ Камшичен удар “) ни среща с любопитна история, в която се преплитат детайли на под напрежение трилър, тайнственост и романтика.

„ Честита гибел “ употребява сюжетния прийом „ времева примка “ (популяризиран с огромен триумф от шлагера „ Омагьосан ден “), с цел да опише за колежанката Трий Гелбман (Джесика Рот, „ Ла Ла Ленд “), която е принудена да претърпява още веднъж и още веднъж деня на своята гибел, до момента в който не разкрие самоличността на личния си палач.

Докато постепенно разплита мистерията към гибелта си, Трий вижда хората към себе си в непозната светлина и открива истини, които с лекост е подминавала в всекидневието си на купонджийка. За да успее да избяга от клопката на повтарящия се ден, тя би трябвало да преоткрие света и най-много себе си.

Режисьор на „ Честита гибел “ е Кристфър Ландън („ Паранормална интензивност: Белязаните “), който е и сценарист дружно със Скот Лобдел. Продуцент е Джейсън Блум, а в функциите са Джесика Рот, Израел Брусард, Руби Модин, Чарлс Айткън, Лаура Клифтон и др.

„ Честита гибел “ идва в кината на 20 октомври, а тази седмица дружно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим най-хубавите филми, включващи сюжетния прийом „ времева примка “. В края на седмицата трима от гласувалите ще завоюват двойни кинобилети, годни за веригите на Синема Сити, Арена и Синегранд.

  Играйте тук  

А по какъв начин наподобява цялостното нареждане на най-харесваните филми с „ времева примка “ в сюжета си, ще разберете в събота, 21 октомври, в електронното списание © 10-те най.

Дни преди формалната премиера на кино лентата у нас поглеждаме зад кулисите на „ Честита гибел “ с 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. Главната героиня в „ Честита гибел “ – Джесика Рот, взе участие в отличения с „ Оскар “ мюзикъл „ Ла Ла Ленд “.

2. Джесика Рот споделя, че е решила да одобри ролята на Трий в трилъра „ Честита гибел “ , откакто е прочела в сюжета:

„ Трий умира шест пъти, до момента в който преследва килъра си и живее като неприятно момиче на фона на радостна поп музика. “

3. Режисьорът на „ Честита гибел “ Кристофър Ландън и продуцентът на кино лентата Джейсън Блъм са работили дружно върху поредицата „ Паранормална интензивност “. За работата си по кино лентата Блъм споделя:

„ Работил съм дружно с Крис по други пет кино лентата и му имам цялостно доверие като експерт. Той ми даде сюжета и аз харесах концепцията, само че главната причина да се включа в плана е вярата ми в него. “

4. Филмът е сниман в Ню Орлеанс, Луизиана, а екипът избира Layola University за съществена снимачна локация. Друга основна локация е общата квартира на Трий и съквартирантката ѝ Лори. Екипът пресъздава стаята по този начин, че да дава отговор на характера на своите жители. Дизайнерът на кино лентата споделя:

„ Трий е разкрепостена мацка и безгрижният ѝ жанр се вижда в нейната част от стаята, до момента в който частта на Лори е чиста и спретната, тъй че да подхожда на характера ѝ. “

5. Тъй като в „ Честита гибел “ един и същи ден се повтаря доста път, операторът Тоби Оливър има за задача да направи по този начин, че всеки ден да наподобява друг.

„ В началото на кино лентата придвижванията на камерата са доста плавни. По-нататък обаче, когато времевата примка към Трий към този момент е крепко затегната, работата на камерата се трансформира и придвижванията стават извънредно динамични “, разяснява Ландън.

6. С течение на кино лентата също по този начин се трансформират цветовете и визията на лентата. Ландън споделя:

„ Първият ден картината е светла и свежа, след това обаче всичко минава в тъмни тонове. Виждат се високи сенки, усеща се напрежение. Зрителите изживяват кошмара на Трий, тъй че желаех атмосферата да отразява нейната позиция. “

7. Сценаристът на „ Честита гибел “ Скот Лобдел е част от екипа, който стои зад филмите на Marvel Studios „ Х-Мен “. Лобдел също по този начин е измежду сценаристите на комедията „ Мъжът в къщата “.

8. Беър Маккреъри, част от екипа, виновен за музиката във кино лентата, споделя, че е желал да напише емблематична музикална тематика за антагониста във кино лентата – страховития палач с маска на бебе:

„ Заиграх се с цифрово обработени аудио фрагменти с гласа на моята двегодишна щерка – изначало на смешка – с цел да стигна до верния метод. Бях изумен от резултата, който се получи. Музиката на серийния палач се получи отличителна, почтена и страшна по едно и също време. И всичко това на база на звуците на дребното ми момиче, което си играеше пред микрофона “.

9. Изпълнителният продуцент на „ Честита гибел “ Сет Уилям Майер е бил извънредно разпален по рисуването като дребен. Без знанието на своите родители, той се свързва с екипа на Walt Disney Animation и след това е обучаван от ветераните на Disney, които му оказват помощ да усъвършенства уменията си.

10. Във кино лентата има сцена, в която основната героиня и нейната „ забежка “ Картът са на вечеря. Тогава Трий безогледно се оригва пред него, тъй като знае, че той по този начин или другояче няма да помни какво се е случило. В тази връзка режисьорът Кристофът Ландън споделя:

„ Тъй като тя е доста потайна и се тормози от това какво мислят хората за нея, беше доста занимателно да покажем тази смяна. “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР