Този филм не е фантастика и не е измислица. Това

...
Този филм не е фантастика и не е измислица. Това
Коментари Харесай

Зората на планетата на маймуните/Dawn of the Planet of the Apes

Този филм не е фантастика и не е небивалица. Това е една плашещо допустима история за съжителството на две цивилизации, всяка със свои закони и проблеми, които не могат да намерят път една към друга. На фона на всички въоръжени спорове в близост, този филм е повече стряскащ, в сравнение с развлекателен.

Не се подвеждайте по филмовия откъс. В него изцяло неправилно се загатва за спор и война, които във кино лентата не се случват. Признавам, че гледайки филмовия откъс преди време, мислех да пропусна кино лентата, само че отзивите след премиерата му са толкоз положителни – а критиците рядко са великодушни на похвали към този род – че взех решение да опитвам.Историята стартира с пандемия от измисления „ маймунски грип “, зад която елементарно се отгатва нервността във връзка СПИН през осемдесетте години. За малко време хората измират, с изключение на единиците с имунитет против вируса, а на подивялата планета се заселват маймуните, изцяло очовечени след опитите от предходната серия. Начело на маймунската страна е мъдрият и приветлив Цезар – в ролята е Анди Съркис - несъмнено - неразпознаваем, само че толкоз безапелационен, че с лекост надиграва всички индивиди, даже и самия Гари Олдман. Контактът сред хора и маймуни се постанова във връзка една изоставена електростанция и там на процедура се вижда по какъв начин две общества, на пръв взор построени върху базовите правила на хуманността и цивилизацията (маймуните имат учебно заведение, ядат в чинии и заседават в нещо като парламент) са инфектирани от едни и същи пороци – злоба, изменничество, машинация, пустославие, упоритости.

Продължението просто принуждава феновете да съчувстват повече на маймуните, в сравнение с личния си жанр. Авторите песимистично оставят края отворен – та белким споровете в близост са престанали в миналото единствено по силата на мъдростта и положителната воля на водачите?

Излишно е да прибавям изключителното качество на резултатите, поразителните физиономии на маймуните и спиращите дъха пейзажи. И в случай че в някоя дъждовна вечер ви се гледа нещо хубаво, това е от най-хубавото, което лятото може да предложи. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР