Този филм има всички предпоставки да се превърне в Дневна

...
Този филм има всички предпоставки да се превърне в Дневна
Коментари Харесай

„Млада & красива“/ Jeune & jolie

Този филм има всички предпоставки да се трансформира в „ Дневна хубавица “ на 21-ви век – и в него една млада жена изследва границите на своята половост и душeвност, тя е удивително красива и несъмнено бъдеща звезда (Марина Вахт, до момента известна като фотомодел), режисьорът е паметно име – Франсоа Озон и всеки кадър от този филм е хубав като картина.

Последното е най-малката изненада, прочее както и страхотната музика – и двете чакаме от всеки филм на Озон като негова запазена марка. Изненада ме по-скоро това, че филмът е безусловно хуманен, лишен от мистиката и странните обрати на сюжета, присъщи за последните филми на режисьора.Тук историята е привидно напълно елементарна – Изабел преди малко е навършила 17, тя е на отмора на морето със фамилията си и всичко наподобява идилично и умерено. Някак разумно идва и вечерта, в която Изабел изгубва девствеността си с красивия си немски другар. Тук е и единственият типично „ озоновски “ кадър – до момента в който Изабел и момчето вършат обич на плажа, една втора, облечена Изабел, се доближава и ги следи с изненада и омерзение.

Това ще остане отношението на Изабел към секса и отсега нататък. Само че доста скоро тя открива, че сексът е и мощно оръжие за власт върху мъжете, а за какво не и средство за печелене на пари. И по този начин, Изабел става продажница. Срещу много съществени суми тя спи с възрастни мъже, постоянно безмълвна, постоянно приемаща с достолепие тяхното удивление. Тя е момиче от богато семейство, което живее умерено и пищно с брат си, майка си и втория си татко, учи в Сорбоната и няма никакви проблеми. Парите събира в един портфейл – тя няма потребност от нищо, тези пари са като оценка, която непознатите й дават.

Но както Изабел има двоен живот, по този начин й към нея нещата не са каквито наподобяват – обичаният й брат минава непосилен пубертет, майка й си има ухажор, а татко й живее в чужбина и участва в живота й единствено с чековете, които изпраща. Изабел се привързва към един от клиентите си – Жорж – само че той умира по време на един от „ сеансите “. Следва полиция и откриване на тайната. Изабел не желае, а и не може да изясни на майка си какво се е случило и в бездната, която зее сред тях, е надничал всеки родител на пубертет в света.

Кулминацията на кино лентата е срещата на Изабел със брачната половинка на починалия Джордж – великата и неповторима Шарлот Рамплинг. Двете красиви дами в един кадър – в един миг и в едно легло – са като знак на промяната на поколенията за Озон – Рамплинг играе в съвсем всичките му филми и той наподобява познава всички секрети на нейното потомство. Сега идва новата муза, а с нея и нови тематики – загадката на дамите в никакъв случай няма да бъде разгадана.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР