Този февруари ще може да се докоснете до изключителните гласове,

...
Този февруари ще може да се докоснете до изключителните гласове,
Коментари Харесай

ДФА „Филип Кутев“ чества 70 години с три концерта

Този февруари ще може да се докоснете до изключителните гласове, музиканти и виртуозните танцьори на Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “, които ще празнуват своята 70-годишнина с три концертни спектакъла с начален час – 19 часа. 

На 18 февруари – „ Началото “ – ще включва музикални и танцови творби съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 година, в това число и емблематичната режисура „ Тракийска женитба “.


На 19 февруари – „ Пътят “
– ще се насладите на театралните достижения, посредством премиерата на три нови творби на ансамбъла, както и на присъединяване на посетител изпълнителите. 

А на 20 февруари – „ Наследството “ – дава опция феновете да се допрян до предаденото и полученото фолклорно и театрално завещание. На този концерт ще вземат участие и доста млади посетители. Специални гост-изпълнители в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли „ Пирин “ и „ Тракия “.


Тържествените концерти във връзка 70-годишния празник на ДФА „ Филип Кутев “ поставят началото на национално турне, което ще се организира в границите на 2022 година. Чуйте повече от изявлението с шефа на ансамбъла Георги Андреев в звуковия файл.

Снимки: Славина Луканова, philipkoutev.com, БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР