Този бюджет е най-социалният от години. Това каза от парламентарната

...
Този бюджет е най-социалният от години. Това каза от парламентарната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Този бюджет е най-социалният от години

Този бюджет е най-социалният от години. Това сподели от парламентарната естрада вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността при разискването на първо четене на законопроекта за държавния бюджет за 2022 година

Бюджетът е доста отмерено и вярно насочен към разнообразни групи – деца и млади фамилии, работещи, безработни, хора на науката и културата. В повече са средствата за фамилиите с дребни деца. Предвижда с и увеличение на месечните помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на учебно заведение. Ще бъдат подкрепени 600 000 деца. От 1 април се усилва и размерът на помощта за развъждане на дете до 2-годишна възраст, съобщи Нинова.

Не сме пропуснали и хората с увреждания. Нараства и компенсацията на безработните. Увеличени са средствата за безплатните закуски на учениците, както и спомагателни средства за безвъзмезден превоз на децата от отдалечените елементи на страната. Ще бъдат актуализирани 23 общежития, а ще бъдат актуализирани и нови студентски корпуси, уточни вицепремиерът.

Социалната политика на новото държавно управление освен е в размери, които не са одобрявани в последните години, а е и рационално насочена към тези, които най-вече се нуждаят от помощта на страната, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР