Toyota ще финансира изследвания към българския институт INSAIT в сферата

...
Toyota ще финансира изследвания към българския институт INSAIT в сферата
Коментари Харесай

Toyota и INSAIT сключват партньорство в сферата на роботиката и изкуствения интелект

Toyota ще финансира проучвания към българския институт INSAIT в областта на роботиката и изкуствения разсъдък (AI), за създаването на нови логаритми за ръководство на роботи. Това оповестяват от Министерството на образованието и науката (МОН) през днешния ден.

Предвижда се INSAIT и Toyota да работят взаимно по ново потомство робот с внедрен AI програмен продукт. Това е част от дейностите по партньорството сред японската компания и Института към Софийския университет.

Целта на плана е основаването на нов тип AI, внедрен в робот, планиран с аудио команди, команди на натурален език и компютърно зрение за различаване на обекти. Чрез приложението на AI роботът ще може да прави разнообразни задания от всекидневието , като по този начин е допустимо даже оказването на помощ за възрастни хора или хора в затруднено състояние.

Разработката на робота е единствено част от подписаното партньорство, показват още от МОН. Планира се и отпущането на стипендии за откриватели към INSAIT в региона на изкуствения разсъдък и роботиката, за да се привлекат гениите в България.
 Българският институт INSAIT е най-цитираният конгрес за изкуствен интелект в света
Българският институт INSAIT е най-цитираният конгрес за изкуствен интелект в света

И по този начин влезе в 10 топ в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР