Toyota Motor планира да увеличи участието си в Subaru до

...
Toyota Motor планира да увеличи участието си в Subaru до
Коментари Харесай

Toyota ще повиши дела си в Subaru

Toyota Motor възнамерява да усили присъединяване си в Subaru до над 20% от към 17% в този момент. Сделката би трябвало да бъде утвърдена на съвещанието на борда на Toyota през днешния ден. Споразумението има за цел да ускори партньорството на автомобилопроизводителите и да разреши по-голяма еластичност в научните проучвания и разработки.

Инвестицията идва месец откакто Toyota и различен по-малък японски авто производител, Suzuki Motor, оповестиха, че ще закупят дребни дялове в двете сдружения. Такива връзки акцентират по какъв начин автопроизводителите ръководят разноските си и подтикват развиването на новите технологии.Традиционните производители на коли, изключително по-малките като Subaru и Suzuki, се борят да посрещнат бързите темпове на смяна в промишлеността, преобразувана от възхода на електрическите транспортни средства и самостоятелното шофиране.

Инвестицията на Toyota евентуално ще коства повече от 650 милиона $, съгласно размера на пазарната капитализация на Subaru, заяви Nikkei. Очакванията са Subaru да отговори с придобиването на дял в Toyota, който ще се равнява почти на цената на спомагателната инвестиция на Toyota. Автомобилни производители по целия свят сплотяват напъните си, с цел да понижат разноските за създаване и произвеждане на нови технологии.

"Изглежда проектът е в последна сметка Subaru да стане напълно дъщерно сдружение и да се сътвори "мега Тойота ". Това е първата стъпка към това. Всичко е в построяването на мащаб ", означи ръководещият шеф на Carnorama Такеши Мияо. Двата автомобилни производители Toyota и Subaru през юни обявиха, че възнамеряват взаимно да разработят електромобил с нараснала проводимост, разпределяйки си разноските за него. Toyota се стреми да разшири мащаба си в технологиите от последващо потомство и разгласи, че тази година ще предложи безвъзмезден достъп до патенти за мотори на електрически транспортни средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР