Той сменя сегашния главен изпълнителен директор - Джон Крайън. От

...
Той сменя сегашния главен изпълнителен директор - Джон Крайън. От
Коментари Харесай

Дойче банк отстрани изпълнителния си директор

Той сменя настоящия основен изпълнителен шеф - Джон Крайън. От дни се носеха клюки, че Крайън ще бъде отхвърлен на фона на възходящото неодобрение от продължаващите загуби на най-голямата немска банка, макар че договорът му бе до 2020 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През близо трите години на ръководство Крайън не съумя да съживи в миналото процъфтяващия бизнес на Дойче банк за търговия с скъпи бумаги. За предходната година загубата на банката възлиза на 735 милиона евро (904 милиона долара).

Така през днешния ден, на съвещание на надзорния съвет на банката, Севинг беше определен за поста. Той работи в банката 25 години, нееднократно е доказвал, че има лидерски качества и способността да претворява на процедура желанията си, съобщи ръководителят на надзорния съвет на банката Паул Ахлайтнер.

Севинг сега е началник на подразделението за банково обслужване на частни и юридически лица. Договорът му е до 2020 година.

Наред с покачването на Севинг другият вицепрезидент на банката Маркус Шенк, който оглавява корпоративното и капиталово банкиране, евентуално скоро ще напусне компанията. Шенк също бе спряган за претендент за поста основен изпълнителен шеф.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР