Той приравнява китайската компания на шпионските организацииТехническите експерти на Китай

...
Той приравнява китайската компания на шпионските организацииТехническите експерти на Китай
Коментари Харесай

Ерик Шмид не се съмнява, че Huawei е опасност за САЩ

Той приравнява китайската компания на шпионските организации

Техническите специалисти на Китай даже са по-добри от западните, счита Ерик Шмид
(снимка: Eric Schmidt / Twitter)

Ерик Шмид, б ившият основен изпълнителен шеф на Гугъл, счита, че Huawei в действителност „ шпионира ” в интерес на държавното управление в Пекин. Същевременно той признава триумфа на китайската компания.

В изявление за BBC Ерик Шмид, който наскоро скъса всички връзки с Alphabet (холдинга, в състава на който е Google), споделя, че не се съмнява в заплахата, която Huawei съставлява за националната сигурност на Съединени американски щати.

По неговите думи, няма подозрение, че информацията от маршрутизаторите на Huawei попада в правителствeни ръце. В момента Шмид работи в тясно съдействие с Пентагона като ръководител на Консултативния съвет за нововъведения в защитата и сходно изказване не е изненадващо.
още по тематиката
Шмид даже съпоставя Huawei с шпионските организации и предизвиква западните компании да основават по-модерни технологии, с които да конкурират китайския снабдител на телекомуникационно съоръжение.

Освен това някогашният началник на Гугъл признава, че в предишното е сбъркал в оценката си за китайските компании, потвърждавайки, че те знаят единствено по какъв начин да откраднат доста добре западните хрумвания. Сега Шмид счита, че техническите специалисти на Китай даже са по-добри от западните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР