Той посочи, че е наложително да се осъществи необходимата подготовка

...
Той посочи, че е наложително да се осъществи необходимата подготовка
Коментари Харесай

Израелският военен министър: Армията трябва да бъде подготвена на...

Той уточни, че е неотложно да се реализира нужната подготовка на северния фронт, защото " Хизбула " е " 10 пъти по-силна от палестинската формация " Хамас ".

 

На срещата Галант е изискал от държавните чиновници да приключат прехвърлянето на военно съоръжение на северния фронт. През деня израелската войска и " Хизбула " се нападнаха взаимно, съгласно изказванията на двете страни.

 

От началото на спора по границата сред Ливан и Израел са премахнати най-малко 10 бойци на " Хизбула ". Ескалацията се случи на фона на израелските въздушни удари по Ивицата Газа след интервенция " Потоп в Ал-Акса " - изненадваща офанзива на " Хамас " на 7 октомври против израелски гранични градове.

 

Най-малко 3478 палестинци са били убити при израелските офанзиви в Газа, до момента в който повече от 1400 израелци са били убити от началото на интервенцията.

 

" Хизбула " е водила няколко войни с Израел, последната от които е през 2006 година, по време на която ливанската формация удря с ракети огромни израелски градове, нанасяйки съществени материални вреди. В спора бяха убити над 1000 ливанци, а огромна част от Южен Ливан - цитадела на " Хизбула " - беше смазана от израелските офанзиви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР