Той огласи свое предложение, изпратено до министъра на финансите Асен

...
Той огласи свое предложение, изпратено до министъра на финансите Асен
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ГЕРБ не искат да управляват в ситуация на пандемия и война

Той огласи свое предложение, изпратено до министъра на финансите Асен Василев, както и до евродепутата Радан Кънев.

„ Европейски Съюз би трябвало да направи лист на сензитивните артикули и да отстрани за тях, за 6-месечен интервал примерно, вносните мита и квоти, с което ще се увеличи предлагането и вносът в Европейски Съюз и това ще понижи цените. Тоест не да чакаме да се случи още един път това, което видяхме с олиото, а да бъдат взети превантивни ограничения за чувствителни артикули от ценова позиция. Ако задържим цените сега, това ще бъде задоволително положително решение. “

„ В обстановка на война всички плащаме висока цена индиректно. Инфлацията ще бъде по-висока, само че няма място да бъдат чертани апокалиптични картини “, уточни Димитров.

Според него на пазара на електрическа енергия би трябвало да бъдат насърчени дълготрайните контракти, с цел да няма огромни пикове в цените и непредвидимост.

„ За разлика от Европа в България процентът на дълготрайните контракти е най-малък, което води до доста по-ниска предвидимост в цената на електричеството. Затова чакам от новия КЕВР предприемането на решителни ограничения, които и ние ще подкрепим. “

Болници, детски градини и учебни заведения би трябвало да се групират с дълготрайни контракти, очерта допустима стъпка Мартин Димитров.

„ Поисках цялостен одит на държавната енергетика от новия министър на енергетиката. Как да бъде изработен, дано си е негово решение. Резултатите би трябвало да ни бъдат оповестени. Необходим е цялостен одит на държавната енергетика “, акцентира Мартин Димитров.

Относно стабилността на обединението Мартин Димитров означи, че ГЕРБ „ нямат никакво същинско желание да смъкват държавното управление “, тъй като в обстановка на пандемия и война „ не желаят да ръководят “.

„ Координацията в ръководещата коалиция изрично би трябвало да бъде усъвършенствана – това е едното. И второто е, че би трябвало да стартира по-бързо да се работи по основните цели. По-динамична би трябвало да стане обединението. “

Той разясни, че не е обсъждан вид Демократична България да напусне обединението, тъй като „ по отношение на страната това е безконтролно “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР