Той не отрече твърдението, че ще създаде нова лява партия

...
Той не отрече твърдението, че ще създаде нова лява партия
Коментари Харесай

Михаил Миков: Не напуснах БСП заради лидера или лично огорчение

Той не отхвърли изказванието, че ще сътвори нова лява партия или че ще се причисли към такава

Не е изненадващо, че взех решението да напусна Българска социалистическа партия. Това съобщи в „ Лице в лице “ социалистът Михаил Миков , който беше водач на партията в интервала 2014-2016 година

По думите му концепцията на партията е сменена от овладян еднолично учредителен механизъм. Той дефинира като „ печален “ конгреса, на който беше отхвърлена оставката на ръководителя Корнелия Нинова.

„ Не е имало оставка, това е насмешка с морала и човешкото схващане за нормалността. Има разминаване сред разбиранията на хората с леви хрумвания и тези, които са в Българска социалистическа партия “, уточни той.

Миков уточни, че не става въпрос за противоречие с водача на партията, а за разтрошаване на неговото схващане за Българска социалистическа партия: „ Да си бъде още 2-3 мандата, в това число кръгът към нея. Смущава ме, че няма конгресно съвещание, на което да има значителен политически документ, единственият въпрос беше по какъв начин да оцелее Нинова “.

Той беше безапелационен, че няма персонално оскърбление. Миков сподели още, че отвън партията има доста хора, които за него са приятели, само че не може да назова по този начин Румен Овчаров, да вземем за пример.

„ През последните години никаква вест не излезе от Българска социалистическа партия, с изключение на вътрешнопартийните разправии. С моето излизане давам опция да не притеснявам хората от името на Българска социалистическа партия “, сподели Миков и не отхвърли изказванието, че ще сътвори нова лява партия.

Миков разяснява, че не се вижда предстоящата смяна от новото държавно управление.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР