Той може да последва съдбата на Цветанов, смята политологът Имам

...
Той може да последва съдбата на Цветанов, смята политологът Имам
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Подготвя се почвата за политически проект с Гешев

Той може да последва ориста на Цветанов, счита политологът
„ Имам подозрение дали ще се случи конституционно болшинство. Депутатите на Българска социалистическа партия няма да пречат на основаването му. Проблемът е в ПП-ДБ, потвърдиха, че нямат управнически потенциал, нямат фрагменти. ГЕРБ си дадоха мандата, направиха огромен жест да се откажат от действителната власт. Сега стоят в профил и не вземат участие в тъгата на Политическа партия да сътворят управнически екип. “ Това сподели пред Нова нюз  политологът доцент Татяна Буруджиева.

Според нея се приготвя почвата за нов политически план, управляван от Гешев.

„ Той може да последва ориста на Цветанов. От това да имаме безотговорен основен прокурор се люшкаме в другата прекаленост. Трудно ще върви дебата да се решат основно значими промени, преди да се се разискват съответни текстове. Не е правилно и да не знаем кой ги написа тези неща. Въпросът е дали правосъдната промяна ще бъде подчинена на въпроса кой да подчини основния прокурор или да се направи същинска промяна. Главният прокурор е институция, да го премахнеш значи да разбиеш цялата структура на правосъдната власт. Това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден “, съобщи още Буруджиева.

По думите ѝ централизацията на локално ниво в прокуратурата е доста по-сериозна. „ Нежеланието да се взе участие в спор за конституционни промени е погрешно, би трябвало да се съобщи позиция. Конституционно болшинство има, ясно е. По един или различен метод политическите партии бяха заставени да сформират държавно управление. Управлението буксува ", счита политологът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР