Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.За

...
Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.За
Коментари Харесай

Евродепутатът Иво Христов: Войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник

Той разяснява, че събитията ескалират, икономическата война към този момент е световна.

За нас, българите, възприятието за суверенитет и здрав разсъдък са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета международна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета международна война, това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов.

Всички военни по света в невралгичните зони са в нараснала подготвеност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че настоящето държавно управление е допустимо да няма задоволителен нюх за суверенитет.

" Виждаме нещастието на украинските бежанци, които идват у нас. Ние не желаем тази орис. Трябва да окажем оптимално филантропично подпомагане на тези бедстващи хора и да имаме здрав разсъдък да избегнем въвличането на България в тази война ", означи той.

Иво Христов уточни, че войната в Украйна е подготвяна целеустремено и Русия не е единственият провинен. Международният правов ред рухва дефинитивно с тази война.

" Тази война е първият драматичен епизод, само че той може да прерасне в голям брой такива. Знаете, че Съединените щати се притесняват от това, че Китай може да пожелае да причисли Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изявление, че Третата международна война няма да стартира от Украйна. В този смисъл ни, българите, би трябвало да сме доста бдителни към личната си орис. Ние нямаме териториални искания към никого от съседите си, само че сме една институционално и стопански слаба страна, която се намира на кръстопътя на ветровете и би трябвало да се обединим към концепцията за суверинитет и да пазим територията и хората си ", акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР