Той изрази мнение, че действията на ЕК в тази връзка

...
Той изрази мнение, че действията на ЕК в тази връзка
Коментари Харесай

Еврокомисар: Ако все така игнорираме климатичните промени, части от Европа ще станат необитаеми

Той изрази мнение, че дейностите на Европейска комисия в тази връзка с насочването на средства за природосъобразна стопанска система са част от решението. Този преход няма да бъде на ниска цена, само че по-скъпо би било да не се направи нищо, уточни еврокомисарят.

 

Ленарчич увери, че напоследък механизмът на Европейски Съюз за гражданска отбрана се задейства към 100 пъти годишно, като поръчки могат да подават всички страни по света. От думите му стана ясно, че от началото на войната в Украйна механизмът е бил задвижен 120 пъти, като Киев е получил 90 хиляди тона помощи.

 

" Трябва да чакаме повече наводнения, по-честа суша, по дълги и тежки жеги, повече горски пожари. Ще има проблеми с дефицита на вода. Вече са настъпили необратими промени, по тази причина би трябвало да се пригодим по-добре, с цел да ограничим въздействието от промените в околната среда, означи той. По неговите думи би трябвало да се употребяват научни данни при определянето на задачите и методите за противопоставяне на промените в природата. Трябва търпеливо да обясняваме на жителите какво се случва и какво би трябвало да се направи ", сигнализира еврокомисарят.

 

Той осведоми, че Европейска комисия е инициирала изследване за съответните дейности при положение на нуклеарен случай, обвързван с войната в Украйна. Има потребност от спомагателна подготовка, изясни той, без да дава спомагателна информация. Ленарчич сподели още, че Украйна към този момент е получила от Европейски Съюз няколко милиона йодни таблетки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР