Той е последният български олимпийски медалист в джудото. Като собственик

...
Той е последният български олимпийски медалист в джудото. Като собственик
Коментари Харесай

Новият наставник на джудото: Целта ни е да спечелим поне два медала на ЕП в София



Той е последният български олимпийски медалист в джудото. Като притежател на клуб и като шеф на възроденото спортно учебно заведение в родния Пазарджик прави и невъзможносто да върне спортната популярност на града и страната. Защото знае по какъв начин. Той е  Георги Георгиев, който от скоро към този момент е старши - треньор на националния тим.

„ Трудно взех това решение. Сериозен ангажимент е и трябваше добре да го обмисля. Съгласих се и ще остана най-малко до европейското и ще съгласувам работата на националните състезатели. Целта е едно положително показване на това съревнование. Започнахме с лагерите. Отборът е разграничен на две. След олимпиадата  някои от състезателите направиха по-дълга пауза, взехме решение, че имат потребност при започване на годината от една базова подготовка. За това тежките състезатели от 81 кг, 90 кг и тежка категория при дамите започнаха базова подготовка на Белмекен. А останалите състезатели са на къс лагер в Сливен, който ще е вработващ за всички ", показа пред БНР новият старши-треньор на на националния тим по джудо Георги Георгиев. 
" Първото огромно съревнование за нашите джудисти ще е Гранд шлема в Париж на 5 и 6 февруари. Това е доста значимо съревнование, тъй като там ще пробваме 7 от нашите най-силни състезатели. Това е един от най-силните шампионати в света. Ще забележим другите тимове на какво равнище са. Там ще са хората, с които ще би трябвало да се преборим на европейското. Да забележим до къде са стигнали с подготовката и какво ще ни е належащо на нас с цел да можем да бъдем с едни гърди преди тях на шампионата на Стария континент, на който ще бъдем домакини. Очаквам да създадем една добра подготовка и по-късно тези, които са съумели да се приготвят добре да направя това, за което ще вземат участие на европейското, да завоюват най-малко два медала ", добави бронзовият медалист от ОИ в Атина 2004.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР