Той е български актьор, силно свързана с дублажа, озвучаването на

...
Той е български актьор, силно свързана с дублажа, озвучаването на
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Васил Бинев



Той е български артист, мощно обвързвана с дублажа, озвучаването на филми, сериали и реклами. Много са известните кино заглавия, които е озвучавал, като “Дързост и хубост “, “Вдовицата в бяло “, “Три ориси “, “Касандра “ и още доста други.

Също по този начин е прочут и с ролята на предприемача и основния изверг Иво Фотев в българския медицински трагичен сериал „ Откраднат живот “.

Роден е на 13 октомври 1957 г .  Учи актьорско майсторство за куклен спектакъл при професор Николина Георгиева във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в класа на професор Надежда Сейкова.

В началото на 80-те години работи като театрален служащ и осветител в Кюстендилският спектакъл, в който по-късно играе Владиков във „ Хъшове “, където си партнира със Стефан Гецов, който също е режисьор.

 Васил Бинев в сериала “Откраднат живот “

Настроението на празника споделя в “Нашият ден “ артистът Васил Бинев

“Днешният ден е церемониален и прелестен, тъй като доста другари си спомнят за мен, доста ми се обаждат. Семейството ми също се вълнува. Получавам дарове, което е прелестно. Събирам най-близките си хора, с цел да се почерпим за празника.

Магията на гласа

Много се майтапя, когато ме попитат за гласа ми, тъй като аз нямам никаква заслуга за него с изключение на цигарите, които пуша.

Той е някаква даденост, само че за мен другото е по-важно – нещата, в които употребявам гласа си , те ме вълнуват повече и искам посредством тях да сътворявам наслада на хората.

 Силвия Лулчева и Васил Бинев

Въздействието

При работата ми в дублажа само с тънка емоционалност на гласа би трябвало да предадеш доста събития в една кино сцена, да обрисуваш един кино воин, само че това е работа като всяка друга и се добива с доста труд и опит.

Обичам качествените филми и артисти , които ми се случва да озвучавам. Това е като среща с добър и интелигентен другар, с който можеш да разговаряш. Много са актьорите, с които съм се срещал в практиката си.

Пожелава

На слушателите на БНР, с което имам дълга прочувствена връзка, искам доста мъдрост, която толкоз ми липсва в тези шашави години. Сега хората си задават доста значими въпроси – почтен ли е животът, може ли да имаш доверие в другите, положителното тържествува ли над злото и така нататък Единствено мъдростта може да ти помогне да се освободиш от тези лепкави страсти, да намериш честотата на свободната воля .

Повече за другите облици, които Васил Бинев е озвучавал и за срещата му със Силвия Лулчева,  можете да чуете от звуковия файл.
Снимки: Българска национална телевизия, Facebook - “Откраднат живот “, персонален профил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР