Той беше едно интровертно момче. Самата мисъл да излезе сред

...
Той беше едно интровертно момче. Самата мисъл да излезе сред
Коментари Харесай

Една любовна история

Той беше едно интровертно момче. Самата мисъл да излезе измежду хора, с които би му се наложило да поддържа връзка, от време на време го задушаваше. Имаше един другар, с който си говореха за книги и филми. И за девойки - героините от книгите и филмите.

Тя беше едно екстравертно момиче. Идеята да прекара и час сама, без компания (притежаваше неоспоримото качество да се трансформира в център на внимание за най-много от една до три минути), я убиваше. Познаваше всички, или най-малко всички без един - него.

 ***

Той вървеше неенергично по учебния кулоар, забил нос в книгата си. Сблъскаха се и, съвсем като в банална сантиментална комедия, листите от досието й се разпиляха.           

- Нещастник!

***

Когато тръгнеш с големи упования по отношение на живота, който те чака отвън учебния двор, рано или късно, или съвсем незабавно, се разочароваш. В даден миг обръгваш, тъй като разбираш, че разочарованията са част от играта, и си караш, както знаеш. Поставяш цели, преследваш фантазии, кроиш проекти, сменяш маски, играеш функции, летиш, залиташ, падаш, ставаш, забравяш, продължаваш, съхраняваш себе си по пътя.

***

Това не е любовна история. Можеше и да бъде, само че от време на време е по-важно човек просто да открие себе си Като дете, той мечтаеше да стане публицист. На двайсет и три живееше самичък на квартира (баща му плащаше наема), след години щеше да драска някакви умопомрачителни неща в блог, не излизаше много-много, единствено на спектакъл ходеше. Там не се постанова да общуваш - даже би се изтълкувало като демонстрация на неприятен усет, в случай че се опиташ да коментираш със съседа си по място нещо от представлението.

Като дете, тя мечтаеше да бъде актриса. Знаеше за своята харизма, а по-важното бе, че знаеше по какъв начин да я употребява. На двайсет и три участваше в цели четири театрални постановки, а скоро щеше да стартира да снима и за малкия екран, въпреки че, както споделяше тя, в днешно време кой гледа телевизия (малко беше изпреварила времето си). Голямата й фантазия беше киното, несъмнено.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР