Товарният космически кораб Прогрес МС-22 премести Международната космическа станция (МКС),

...
Товарният космически кораб Прогрес МС-22 премести Международната космическа станция (МКС),
Коментари Харесай

Орбитата на МКС преместена, Crew Dragon 5 се връща на 9 март

Товарният галактически транспортен съд " Прогрес МС-22 " реалокира Международната галактическа станция (МКС), с цел да избегне натъкването й на галактически боклуци, заяви в понеделник организация " Интерфакс ", като се базира на съветската галактическа организация " Роскосмос ".

" Днес орбитата на Международната галактическа станция беше поправена благодарение на моторите на " Прогрес МС-22 ", с цел да се избегне вероятен конфликт с галактически боклуци ", заяви организацията.

В 15:42 московско време (16.42 ч българско време) моторите на кораба са се присъединили, работили са 375.8 секунди и са дали подтик от 0.7 м/сек.

В резултат на това междинната височина на орбитата на МКС към този момент е 418.59 км над повърхността на Земята, оповестява " Интерфакс ". Досега междинната височина беше посочвана като 360 км над Земята.

 Температурата в разваления съветски галактически транспортен съд доближи 70 градуса Температурата в разваления съветски галактически транспортен съд доближи 70 градуса

Междувременно " Роскосмос " разгласи, че четиричленния екипаж на Crew Dragon 5 ще се разкачи от МКС на 9 март и ще се върне на земята. Двамата американски астронавти Никол Ман, Джош Касада, японецът Коити Ваката и съветският космонавт Анна Кикина, са на галактическата станция от 7 октомври.

Четиримата се връщат след, на чийто ръб с изключение на двама американски астронавти има астронавт от Обединените арабски емирства и съветски космонавт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР