Товарният кораб Resilient Africa пристигна в Босфора в четвъртък и

...
Товарният кораб Resilient Africa пристигна в Босфора в четвъртък и
Коментари Харесай

Първи кораб изнесе жито от Украйна след края на зърнената сделка

Товарният транспортен съд Resilient Africa дойде в Босфора в четвъртък и по този начин стана първият транспортен съд, претрупан със зърно от Украйна, който влиза и излиза от Черно море , употребявайки, основан от Украйна, откакто, която позволяваше безвреден експорт на зърно и други съществени храни от украинските пристанища, предава Ройтерс.

Корабът напусна украинското пристанище Черноморск тази седмица с 3000 метрични тона зърно, оповестиха украинските управляващи.

Украйна разгласи предишния месец така наречен " филантропични кулоар ", с цел да освободи кораби, пътуващи за африканските и азиатските пазари, и да заобиколи де факто блокадата, откакто Русия се отхвърли от договорка това лято, която подсигурява износа й по време на войната.

Още един транспортен съд Aroyat също дойде в Черморск след края на зърнената договорка.
 Два кораба пътуват към черноморските пристанища на Украйна
Два кораба пътуват към черноморските пристанища на Украйна

Пет кораба до момента са напуснали пристанището на Одеса, употребявайки филантропичния кулоар на Украйна

" Въпреки че Организация на обединените нации не взе участие в придвижването на тези кораби, ние приветстваме всички старания за обновяване на естествената търговия, изключително на жизненоважни хранителни артикули, които оказват помощ за снабдяването и стабилизирането на международните пазари на храни ", чиновник на Организация на обединените нации, говорещ при изискване за анонимност, сподели Ройтерс.

" Продължаваме напъните си да улесним износа на селскостопански артикули от Украйна и Руската федерация. "

Хуманитраният кулоар е тест за способността на Украйна да отвори още веднъж морските пътища в миг, когато Русия се пробва да наложи още веднъж фактическата си обсада, откакто се отхвърли от договорката за зърно през юли. Москва стартира чести офанзиви с дронове и ракети против
 Взрив на транспортен съд в Черно море край Румъния
Взрив на транспортен съд в Черно море край Румъния

Според екипажа плавателният съд се е блъснал в мина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР