Товарният кораб Razoni, превозващ зърно от Украйна под флага на

...
Товарният кораб Razoni, превозващ зърно от Украйна под флага на
Коментари Харесай

От радарите изчезна товарен кораб с украинско зърно

Товарният транспортен съд Razoni, пренасящ зърно от Украйна под флага на Сиера Леоне, не е предавал никакви данни за местоположението си през последните три дни и не се знае къде се намира сега, съобщи немският вестник " Ди велт ", представен от БГНЕС.

Две седмици след напускането на пристанището на Украйна и несполучливата доставка на зърно не се знае към кое пристанище се е насочил сухотоварният транспортен съд с 26 000 тона царевица на борда. Razoni не е предал информация за местоположението си, само че наподобява е бил край източното крайбрежие на Кипър по време на последната връзка.

Razoni бе първият транспортен съд с украинско зърно, който напусна Одеса по морския филантропичен кулоар след сключването на продоволствената сделка между Русия, Организация на обединените нации, Турция и Украйна на 22 юли в Истанбул.

Над 450 000 тона храни към този момент са изнесени от Украйна с 16 кораба по море, съобщи Михаил Мизинцев, началник на Междуведомствения координационен щаб на Руската федерация за филантропично реагиране.

„ В рамките на осъществяването на „ Инициативата за взаимно съгласие за безвредно превозване на зърно от пристанищата на Украйна “ от 1 август 2022 година 16 кораба са напуснали украинските пристанища и са изнесли 453 246 тона продоволствия, в това число 379 981 тона царевица, 50 301 тона брашно, 11 000 тона соя, 6000 тона слънчогледово масло, 3050 тона пшеница, 2914 тона слънчоглед “, сподели Мизинцев.

Съвместният координационен център (СКЦ) в Истанбул утвърди в понеделник отплаването на пет кораба с храна от украинските пристанища, показва известие на центъра, представено от организациите. „ Съвместният координационен център позволи отплаването на 16 август на кораба „ Propus “ с 9111 тона пшеница до Констанца в Румъния, на кораба „ Osprey S ” с 11 500 тона царевица до Искендерун в Турция, на „ Ramus ” с 6161 тона пшеница до Карасу в Турция, на „ Brave Commander ” с 23 300 тона пшеница до Джибути, на „ Bonita ” с 60 000 тона царевица за Инчон в Република Корея “, се споделя в известието. Плаватените съдове ще погелят от украинските пристанища Чермороск и Южн

В понеделник центърът извърши инспекции и позволи придвижването на три кораба от Истанбул до Черноморск - Great Arsenal, Zumrut Ana, Ocean S. Днес центърът ще ревизира още пет кораба на път за пристанищата на Украйна, единият от които е украински.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за решение на казуса с доставките на храни и торове за международните пазари. Едно от споразуменията регламентира процедурата за експорт на зърно от черноморските пристанища, следени от Киев. Създаден от Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, четиристранният център в Истанбул инспектира корабите със зърно, с цел да предотврати контрабандата на оръжие и провокациите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР