Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който беше

...
Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който беше
Коментари Харесай

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният транспортен съд MSC Aries, плаващ под португалски байрак, който беше покорен от Иран на 13 април, е арестуван за нарушаване на морските закони. Това съобщи Ройтерс, базирайки се на иранското министерство на външните работи.

Иранската революционна армия залови товарния транспортен съд в Ормузкия проток дни откакто Техеран се зарече да отмъсти за хипотетичен израелски на 1 април. Иран предизвести, че може да затвори основния корабен маршрут.

Корабът беше отклонен в териториалните води на Иран вследствие на нарушение на морските закони и неотговаряне на позвъняванията, отправени от иранските управляващи, съобщи представителят на иранското външно министерство Насър Канаани.

Хеликоптер на Революционната армия се качи на борда на MSC Aries и го води кораба в ирански води. MSC, компаняита която експлоатира Aries, удостовери, че Иран е заловил кораба и съобщи, че работи " със съответните управляващи " за безвредното му връщане и благосъстоянието на неговия 25-членен екипаж.

Израел упрекна Иран в пиратство. Международната камара по мореплаване назова конфискацията фрапантно нарушаване на интернационалното право и посягане против свободата на корабоплаването.

 Иран плени товарен транспортен съд в Ормузкия пролив Обновена
Иран плени товарен транспортен съд в Ормузкия пролив

Хеликоптер се е качил и отвел в ирански води плаващия под португалски байрак MSC Aries
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР