Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на

...
Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на
Коментари Харесай

Предвиждат ремонти на Дунав мост и булевард България за справяне с трафика

Това обявиха в Русе няколко заместник-министри, пристигнали по покана на кмета Пенчо Милков да се срещнат на място със обстановката

Няколко ведомства работят в единодушие, с цел да се помогне на Русе да се оправи с километричните колони от камиони към граничния пункт Дунав мост, водещи до големи усложнения в трафика.

Това обявиха в Русе няколко заместник-министри, пристигнали по покана на кмета Пенчо Милков да се срещнат на място със обстановката, съобщи.

Заместник-министрът на вътрешните работи Венцислав Катинов съобщи, че за справяне със обстановката са ангажирани чиновници на Министерство на вътрешните работи, които работят и в други сфери, като битова престъпност да вземем за пример. От няколко дни се засилва прекъсването на тирове в други региони на страната, с цел да се облекчи скупчването им при Русе. Проблемът е, че трафикът минава през бул. “България ” в града, и няма по какъв начин да се промени. Но пък може да му се направи ремонт и вероятно уголемение, сподели заместник-министърът на районното развиване Николай Шушков. Мостът също мъчно поема голямото натоварване, само че има късмет следващата година да бъде ремонтиран, заяви той. През януари ще бъде оповестена социална поръчка за реализатор, сподели Шушков. Той съобщи, че би трябвало да продължат и напъните за дипломатически диалози с Румъния, защото има избрани интервали от денонощието, който северната ни съседка не приема нашите транспортни средства и по този начин се основават тапи. Очаква се и построяването на буферен паркинг, само че той ще стане факт най-рано след 9 месеца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР