Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството

...
Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Уволняват дисциплинарно служителя на тол управлението от скандалното видео на Дунав мост

Това съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, който разгласи на брифинг резултатите от предоставената от него инспекция по отношение на публикувания в медиите сигнал за неприемливо държание на чиновник на Националното тол ръководство.

Проверката демонстрира, че няма данни за отклоняване на средства от такси за винетки и санкции. За събирането на дължимите суми тол ръководството работи с разнообразни съконтрагенти.

На Дунав мост таксите за винетка и санкциите се заплащат на гишето на Агенция „ Митници “.

„ На молдовския жител е наложена санкция, тъй като е карал без винетка в продължение на 15 минути преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и санкцията е несъмнено дължима “, посочи Гроздан Караджов.

На Дунав мост чиновниците на митниците поискали подпомагане от сътрудниците си от тол ръководството да разяснят на молдовския жител за какво му е наложена глоба.

- това са думите, които служителят на ТОЛ ръководството изкрещява към молдовски граджанин.

Скандалният клип на граничния пункт „ Дунав мост “ се появи в обществените мрежи преди пет дни. Скандалът стартира, откакто молдовският водач желае да заплати с карта, а не в брой. Не е ясно за какво обаче чиновниците на БГ ТОЛ са се пробвали да го принудят да заплати кеш и са показали безотговорност.

„ Аз съм подал сигнал към способените органи и аз ще се погрижа да забележим този резултат. Всъщност не е почтено едно такова държание на българската граница. Това няма да се получава повече “, съобщи министър Николай Събев, откакто казусът нашумя.

Очаквайте детайлности!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР