Това заяви в ефира на БНТ социологът Евелина Славкова във

...
Това заяви в ефира на БНТ социологът Евелина Славкова във
Коментари Харесай

Социологът Евелина Славкова: Сглобката става по-стабилна от което...

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия социологът Евелина Славкова по отношение на настоящата политическа конюнктура в страната.

 

По думите й в случай че президентът реши да оглави партия, тогава може да приказваме за някакъв капацитет, който може да бъде уплътнен. " Във всяка обстановка, в която той даде легитимност на някой различен, който да бъде лидер, това значи някакви дребни резултати. Но евентуално президентът вижда ниша да сътвори политическа партия - това зависи от времето и от това дали скоро ще има предварителни парламентарни избори ", счита специалистът.

 

Политологът Цветанка Андреева от своя страна изрази мнение, че като че ли този път ще бъде доста по-лесна ротацията.

" Истинската компликация беше да се изясни на обществото за какво се прави тя. Вече сложният миг е преодолян. Ротацията е ясна чисто политически и чисто институционално. Не се задава политическа рецесия, рецесия на властта. Стабилност е основната дума, която беше толкоз ненавиждана отпреди 3 година Всъщност от това имахме потребност и това получаваме ", сподели тя.

 

Според нея в случай че президентът Радев желае още веднъж да има изпълнителната власт, единственият метод е да направи партия. По думите й в случай че той излезе с партия, ще се конкурира непосредствено с водачеството на Костадин Костадинов и Корнелия Нинова.

 

Социологът Ружа Райчева пък посочи, че демократите са се примирили със сглобката.

 

" Костадинов и Нинова радикализират лявото. Президентът в случай че изобщо ще прави план, той няма да е коренен. Радев търси непоклатимост и мир. Всъщност той просто желае усмиряване на нещата ", счита тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР