Това заяви в ефира на Българската национална телевизия математикът на

...
Това заяви в ефира на Българската национална телевизия математикът на
Коментари Харесай

Математикът Витанов: Имаме неканен гост. Да не се върне ”за по още едно” на празниците

Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия математикът на разформирования Национален действен щаб проф. Николай Витанов.

" Въпрос на обикновена сметка е по кое време ще се доближи 70% щит в случай, че имунизацията върви по този начин. Реалистичният вид е краят на юли. Спрях преди изборите да давам изявленията, с цел да могат политиците да си създадат акцията. Сега ще си извадя листчето ", уточни Витанов и заключи:

Обхватът на болестта се свива, дейните случаи и натискът върху здравната система понижават. По думите на Витанов извиваме от обстановката на развита турбулентност. Целта е да паднем под 500 инфектирани дневно. Спряло е и дифузното разпространиение в страната. С нараснало внимание би трябвало да се следят Видин, Добрич, Кърджали и Ловеч. Витанов съобщи, че реалистиният сюжет е 70% с имунитет е до към три месеца. Може да се случи и по-рано, в случай че темповете на имунизация се ускорят.

" Няма да стане другата седмица кой знае какъв брой. 1 секунда за тази пандемия са няколко дни. Идват празниците и там по принцип няма толкоз доста регистрирани. Цялата работа е да не се прецакаме след празниците ", уточни още Витанов.

" Има много проблеми. Повишената смъртност е обвързвана с пандемията. Публична загадка е, че популацията ни не е крепко като в Швеция. Има и проблем, че българинът отива в болничното заведение в насипно положение, стои до последно. Лекарите изпитват усложнения да ги избавят тези хора и по този начин нататък. Като добавите положението на болничната система, която не е като в други страни по на Запад от нас… Трябва да се седне и да се прегледат тези неща, с цел да може като се случи нещо такова, да сме по-подготвени ", разяснява Витанов и отсече на край:

“Мога да кажа - мавърът си свърши работата, мавърът може да си отиде”, уточни още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР