Това заяви шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. От спецзвеното

...
Това заяви шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. От спецзвеното
Коментари Харесай

​Няма да има споразумения при делата за корупция по високите етажи на властта

Това съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. От спецзвеното регистрират нарастване на сигналите за корупция от жители, неправителствени организации и държавни институции. На този декор е регистриран растеж и на настояванията за използване на СРС-та.


От спецпрокуратурата регистрираха растеж в съвсем всички индикатори. С 200 повече са настояванията за СРС-ата през 2017 година по отношение на 2016 година Това са малко над половината от всички претенции в страната. Отказите от страна на съда са към 30 на 100. Осъдените са 270 по отношение на 136 миналата година. Над половината присъди обаче са след съглашения. При някои от случаите има и ефикасни сред 3 и 4 години затвор.
Иван Гешев, административен началник на Специализираната прокуратура: Криминалната престъпност грубата огромна част е осчетоводила ареста и пандиза като част от бизнеса. На него му е ясно, че той би трябвало да подписа съглашение, откакто стигне на едно равнище - колкото по-малко, толкоз по на сметка, с цел да може да излиза и да си прави работа.
Ръководителят на спецобвинението регистрира растеж и на сигналите свързани с корупция по високите етажи на властта. Най-често обект на следствие са били кметове, техните заместници и общински съветници.
Иван Гешев, административен началник на Специализираната прокуратура: Ако мислите, че ще има съглашения за корупцията по високите етажи доста се лъжете. Там битката ще е до последно, тъй като едно съглашение значи КПКОНПИ, запори на парцели, на сметки, репутационнен риск.
Не на последно място магистратите обявиха, че незабавно би трябвало да бъдат решени битовите и кадровите проблеми. За година и половина щатовете в спецпрокуратурата са увеличени доста, само че в спецсъда няма смяна.
Иван Гешев, административен началник на Специализираната прокуратура: Ще пристигна миг, когато работата ще блокира и този миг наближава. Докато на други места разновидността да се разпитват очевидци до три през нощта пред арбитър е парадокс тук е всекидневие.
В момента спецпрокуратурата е разграничена в две здания, напомни той и разясни, че това е неловко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР