Това заяви разследващият журналист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай

...
Това заяви разследващият журналист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай
Коментари Харесай

Жената на Нотариуса пречи на разследването, допуска Николай Стайков

Това съобщи проверяващият публицист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков пред bTV за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. 

 

Вчера Стайков приказва пред Съдийската гилдия във Висшия правосъден съвет, където на въпроси отговаряха и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, както и арбитър Владислава Цариградска, оплакала се от закани, отправени й от убития в София Божанов.

 

Стайков описа, че публицистите от АКФ са влезнали в контакт с Нотариуса след систематично изследване, когато при тях пристигнала бизнес дамата Ивайла Бакалова за освобождението от ареста на нейния брачен партньор Веселин Денков. АКФ са изслушали доста записи, само че когато се появил гласът на Емил Писков, той се наричал с Нотариуса - " сътрудника ".

 

“Уникален случай е Мартин Божанов-Нотариуса ”, разяснява Стайков. 

 

Вчера пред Висш съдебен съвет той дефинира Божанов и адв. Емил Писков, станали герои в следствието на АКФ като “изключителни експерти ” в този бизнес. Всъщност с следствието си АКФ са се надявали да провокират реакцията на институциите още през 2021 година Стайков и сътрудниците му още тогава стигат до информацията за имотните измами, изчезнало дело от адвокатска стая, заменено ЕГН. По думите му, инспекцията в ГДБОП е почнала със среща с тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който е показал доста огромен интерес към случая. ФрогНюз напомня, че Рашков беше депутатът, дал своя вот срещу основаването на комисията в Народното събрание, която би трябвало да се занимае с обстоятелствата и събитията към Мартин Божанов - Нотариуса и клуба “SS ”. Тогава Рашков сподели, че не виждал с какво би асъдействало осветяването на посетителите на този клуб. 

“В ДАНС има значително информация за Мартин Божанов и неговият статут, и информацията, която има полицията, ДАНС и прокуратурата би трябвало да бъде събрана и да се види кой и на какъв стадий му е помагал ”, безапелационен бе Стайков пред bTV тази заран.

 

Той уточни, че някой е подслушвал магистрати, само че не е ясно защо. 150 магистрати са били подслушвани и следени за 4 години, съобщи по време на чуването арбитър Атанаска Дишева, която цитира данните, предоставени от арбитър Владислава Цариградска от отчетите на бюрото за надзор на специфичните разследващи служби. Дишева уточни, че няма данни за формиране на досъдебни производства, макар че има направени материални доказателствени средства. 

 

“Това би трябвало да бъде отидитрано. Връзката с Божанов и неговата група е обвързвано със арбитър Ушев, който е оправдал едно от известните каузи на Нотариуса - за имотни измами ”, подсети Стайков. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР