Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!

...
Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!
Коментари Харесай

Манолова на протеста на Владая: Транспортният министър спешно в парламента за ЖП трасето

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! " на митинг във Владая против вкарването на товарен жп трафик по трасе под Люлин планина, през Владая, Княжево и още няколко столични квартала до центъра на София. Протестът продължи в автошествие от Владая до Княжево.

Надявам се министърът на превоза в оставка да не избяга, както избягаха в петък другите министри от парламентарния надзор. Ако няма какво да се крие, да се кажат причините за избора на това трасе. Защо се избира този план, а не някой, който ще засегне по-малко квартали? Защо да се вършат тунели, като има по-евтини трасета? Защо се избира най-скъпият план, който ще навреди най-вече на околната среда? Хората се съмняват, че без причини се избира най-скъпият план, а НКЖИ не дава отговор за какво, акцентира Манолова.

Тя бе безапелационна, че за такива планове е значимо да има гласност, бистрота и да е ясно, че няма корупционен детайл. Не може план, който включва тунели под Люлин планина да се прави без публично разискване и без единодушието на засегнатите жители. Не може да вършат публични разисквания на мрачно и да споделят, че жителите не са пристигнали, сподели още Манолова.

Няма да им позволим да вършат планове без знанието на хората. Трябва да има правила посредством закона и да е несъмнено, че хората са съответно известени, в случай че има публично разискване и се прави план, който ще засегне живота им. Най-лесно е да се сложат известия на незабележими места, хората да не схванат за публичното разискване и да се каже, че не се интересуват, добави тя.

След истеричната реакция на ГЕРБ поради срещата на членовете на Комисията по проверка с Булгартрансгаз, няма доста предприятия, които биха желали да ни дадат информация, която комисията желае. Ще слага този въпрос на идващото съвещание на Комисията по проверка, което вероятно ще е във вторник. Реакцията на Булгартрансгаз сподели, че има какво да крият, а са вложени 3 милиарда лева за Балкански поток, сподели още Манолова във видео онлайн във Facebook по време на протестното автошествие от Владая до Княжево.

Всеки ден на този парламент би трябвало да се употребява оптимално за закони, които са в полза на жителите. Изборният кодекс е значим, само че има проблеми на хората, които би трябвало да се решат със законодателни промени. Ще настояваме в сряда Законът за персоналната помощ да бъде прегледан от Комисията по опазването на здравето. В Народното събрание няма изключително предпочитание законите, касаещи живота на хората, да са включени в дневния ред, сподели още Манолова и съобщи, че става въпрос за законопроекти за поддръжката от 50 лева на пенсионерите да продължи след април, поддръжка за засегнатите от пандемията компании, за частния банкрут, за прекъсване на колекторските компании и за ограничение вноса на отпадък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР